Foto: Guliver Image

Procurilo koliko Dior plaća izradu torbice koju prodaju za 2780 dolara: A onda i nešto još gore

Autor: V.S

Neugodna vijest o poslovanju luksuznog Diora procurila je u javnost nakon što su dobavljači branda otkrili koliko modna marka plaća za proizvodnju torbica, a za koliko ju kasnije prodaju.

Naime, nakon što se provela istraga otkriveno je da modna marka Dior, koja je inače u vlasništvu LVMH-a, plaća 57 dolara za izradu torbice koja se u trgovinama prodaje za 2.780 dolara, prenosi TheStreet.

Inače, do istrage LVMH-a je došlo kada su talijanske vlasti odlučile provjeriti radne uvjete u nekim tvornicama tvrtke koje proizvode Dior torbe, a pod povećalom je bio i modni brend Giorgio Armani, gdje je također uočen sličan “modus-operandi”. Tamo je pak tvrtka plaćala 99 dolara za torbe koje su kasnije prodavali po cijenama većim od 1900 dolara.

Foto: Guliver Image

Radnici spavali u tvornicama

Prema novom izvješću Wall Street Journala, cijene proizvodnje ne uključuju trošak materijala, dok tvrtke “zasebno pokrivaju troškove dizajna, distribucije i marketinga proizvoda”.

Osim što su procurili neugodni podaci o cijenama, vlasti u Italiji obje tvrtke optužuju za iskorištavanje stranih radnika kako bi proizveli svoje luksuzne proizvode po niskim cijenama.

LVHM je također prošlog mjeseca, piše Reuters, završio u sudskom postupku zbog poslovanja s tvrtkama u kineskom vlasništvu, čiji su radnici spavali u tvornicama kako bi mogli imati “radnu snagu na raspolaganju 24 sata dnevno”.

Cijene frizura i pedikura skočile u nebo i razbjesnile Hrvate: ‘Radije ću hodati kao Tarzan’







Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.