Foto: YouTube screenshot

Problemi blizu Hrvatske: Poplave pogodile nekoliko regija, a kroz jednu je protutnjao tornado

Autor: B. D.

Sjeverne i središnje dijelove Italije je u utorak pogodilo olujno nevrijeme. U gradu Rovigu u pokrajini Veneto je nastao tornado, a očekuje se da će pljuskovi trajati još nekoliko dana.

Tornado koji je protutnjao kroz Rovigo potrgao je stabla koja su zazim oštetila javnu rasvjetu. Vatrogasci su dosad primili više od 200 poziva upomoć, a među ostalim su iz poplavljenog podvožnjaka spašavali ženu zarobljenu u automobilu. Pozivi u pomoć su se također odnosili na poplave i odnesene krovove.

Nekoliko automobila na parkiralištu trgovačkog centra oštećeno je metalnim krovom koji se odvojio od obližnje zgrade, piše talijanska novinska agencija Ansa.

Izdano crveno upozorenje

Snažne oborine padale su i na sjeveru Toskane, gdje su vatrogasci čamcima spašavali vozače zarobljene na poplavljenim ulicama. Izdano je crveno upozorenje vezano uz vodostaj rijeka koje također vrijedi za područje Modene i Piacenze u pokrajini Emilia Romagna.

Srbija na udaru: Snimljena tornadogeneza, gradove zasula tuča




Temperature na širem području sjevernog i središnjeg dijela zemlje iznose oko 20 Celzijevih stupnjeva. Meteorolozi predviđaju nastavak pljuskova do četvrtka, a najgore će biti u pokrajinama Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji i regiji Marke.

Na snimkama iz Emilie Romagne može se vidjeti kako se automobili probijaju kroz poplavljene ulice.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.