Foto: Nera Simic / CROPIX

Povratak velikih vrućina na vidiku: Još uživajte u svježini noći, evo kada prijeti novi toplinski val

Autor: M.P.

Razdoblje nestabilnosti polako je za nama te će od petka na kopnu prevladavati sunčano vrijeme, iako se ni tada u potpunosti ne može isključiti mogućnost za lokalni pljusak, prije svega u zapadnim krajevima. Uz dnevnu će porasti i jutarnja temperatura, a vrućina se vraća od ovog vikenda.

Danas će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice će pasti malo kiše ili pokoji lokalni pljusak. Od sredine dana na Jadranu sunčanije i uglavnom suho, a prema večeri smanjenje naoblake i u kopnenim predjelima.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Foto: DHMZ

Od petka se vraća pravo ljeto, prijeti novi toplinski val

Prema trenutnoj prognozi, idućih će dana biti sunčanije i postupno toplije, a za vikend nam se vraćaju ljetne vrućine te je izgledno da bi idući tjedan mogao obilježiti drugi toplinski val. Još postoji mala vjerojatnost za pljusak u petak i potkraj nedjelje u zapadnim krajevima.

Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni, u subotu na istoku jugoistočni.

I na moru će do kraja tjedna biti sunčano, tijekom vikenda i vruće. Od petka je pred nama razdoblje uglavnom sunčanijih i toplijih dana, pravih ljetnih koje će obilježiti vrućina kojima se trenutno ne nazire kraj.




Uragan Beryl opustošio Jamajku, raste broj mrtvih: ‘Ovo je katastrofa, sve je nestalo’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.