Foto: Vlado Kos / CROPIX

Potvrđena optužnica protiv Dekanića: Evo za što sve terete bivšeg župana, ali i policajce

Autor: I.G.

Vijeće Županijskog suda u Osijeku potvrdilo je optužnicu protiv šest osoba, uključujući bivšeg župana Vukovarsko-srijemske županije, Damira Dekanića. Optužnica se odnosi na prikrivanje prometne nesreće koju je Dekanić imao u travnju 2022. godine u mjestu Cerna. Tereti ga se za trgovinu utjecajem jer je tražio od policajaca da lažiraju podatke o nesreći.

Nakon nove prometne nesreće prije desetak dana, u kojoj je ozlijeđeno pet osoba, Dekanić je dao ostavku. Nada se da će ga Hrvatske šume, gdje je radio prije političke karijere, ponovno zaposliti. Policija još nije dobila rezultate testa na alkohol u krvi za tu zadnju nesreću, pa Dekanić još nije prijavljen.

Dekanić je, prema tužiteljstvu, skrivio nesreću za koju je sada optužen jer je pijan vozio službeni automobil. Zbog neprilagođene brzine sletio je s ceste, oštetivši dva automobila i ogradu obiteljske kuće.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Velika šteta

Nakon nesreće, Dekanić je, kako tvrdi tužiteljstvo, pokušao izbjeći odgovornost dogovorivši s vlasnicom oštećenog vozila i svojim bratićem da kažu policiji kako je bratić vozio službeni auto. Tvrdili su da je do nesreće došlo zbog izbjegavanja naleta na životinju, a Dekanić je bio suvozač.

Policija je prihvatila Dekanićevo traženje da lažiraju podatke te je bratić dobio prijavu za nesreću.

Evo kako Bošnjaci izgledaju dan poslije razornog nevremena: ‘Podsjeća na ratno razdoblje’




Dekanića se također tereti da je predao krivotvorenu dokumentaciju djelatnicima Županije, što je dovelo do podnošenja odštetnog zahtjeva osiguravajućem društvu za štetu na službenom automobilu.

Osiguranje je isplatilo 11.196,76 eura za štetu, vlasniku kuće 1.205,48 eura za oštećenu ogradu i 1.486,50 eura za oštećeno vozilo, ukupno 13.888,74 eura. Dekanić je na taj način izbjegao plaćanje štete osiguravajućem društvu i osobno se okoristio za taj iznos.

Zašto je Plenković tek sada otjerao Dekanića? Otkrivamo još dva zataškana slučaja




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.