Foto: Darko Tomas / CROPIX, ilustracija

Policija ima molbu za građane: Traži se čovjek koji je napravio brutalan čin

Autor: Dnevno.hr

Kako smo pisali, ružne scene odigrale su se u srijedu malo prije 20 sati u Splitu, na raskrižju Tolstojeve i Zagrebačke ulice gdje je vozač motocikla namjerno naletio na policajca.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrdili su kako je prema dostupnim informacijama došlo do namjernog udara u policijskog službenika koji je zadobio ozljede zbog kojih je prevezen u bolnicu.

“Motocikl je ostao na mjestu događaja, dok su vozač i putnica s motocikla pobjegli i za njima se intenzivno traga. Postupanje je u tijeku. Mjesto događaja je osigurano te slijedi očevid”, izjavili su iz policije.

Potraga u tijeku

U četvrtak su se oglasili iz policije s molbom za građanstvo: “Objavljujemo fotografiju muškarca kojeg dovodimo u svezu s događajem od sinoć kada je u namjernom naletu motocikla teško ozlijeđen policijski službenik i na koje okolnosti provodimo kriminalističko istraživanje”, napisali su.

Iz policije su pozvali građane da se jave ukoliko imaju bilo kakvu korisnu informaciju: “Pozivamo građane ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografije da nas o tome obavijeste pozivom na broj 192, obavijeste najbližu policijsku postaju ili na e-mail adresu [email protected]”, poručili su iz policije.

Kako smo ranije pisali, policajac je odmah nakon naleta prebačen u bolnicu, a doznalo se da se radi o poznatom prometnom policajcu Željku Perišiću koji je poznat pod nadimkom Dugopoljac. Perišić je navodno pokušao zaustaviti motociklista koji se kretao u suprotnom smjeru kroz Tolstojevu, ali ga je motociklist udario te vukao sve do Zagrebačke.




Namjerno pokosili poznatog policajca i vukli ga: ‘On je sinonim za red i disciplinu’

Dobro poznat sugrađanima

Policajac je na sreću u dobrom stanju: “Policajac je pri svijesti, stabilno i nije životno ugrožen. Trenutno je u tijeku medicinska obrada”, doznali su iz KBC-a Split. Inače, Dugopoljac je u gradu podno Marjana već godinama na glasu kao sinonim za red i disciplinu, a mnogima je u Splitu jako dobro poznata njegova strogoća i restriktivno uvođenje reda na ulicama.




Za svoj prepoznatljivi angažman u radu dobio je 2019. godine u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i posebnu nagradu povodom Dana policije zajedno s još dvojicom svojih kolega Stjepanom Ćubelićem i Blažem Prcelom. “Volim svoj posao, koji pokušavam obavljati stvarno temeljito. Na sve jednako primjenjujem zakon da bih zaštitio građane i kako bi bilo što manje stradalih na cestama. To mi je želja i ništa drugo”, rekao je, između ostalog, prilikom primanja spomenute nagrade.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.