Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Policajcu u romskom naselju nanijeli teške ozlijede glave: Obavljali posao, a rulja galamila

Autor: F.F

Jučer je romsko naselje Parag u Međimurju bilo mjesto nekoliko incidenata koji su eskalirali u sukob između više muškaraca i policije. Od ranih jutarnjih sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske primio je niz dojava o tučnjavama, glasnoj glazbi i obiteljskom nasilju.

U 12:50 sati, nakon jedne od brojnih dojava, policajci iz Čakovca stigli su na lice mjesta gdje su zatekli 47-godišnjaka kako, pod utjecajem alkohola, pušta glasnu glazbu i remeti javni red i mir. Tijekom intervencije, 20-godišnji ukućanin počeo je vrijeđati policajce.

Nakon što je ignorirao upozorenja da prestane, policajci su bili prisiljeni upotrijebiti sredstva prisile. Situacija je eskalirala kada je 47-godišnjak izašao iz kuće, prevrnuo stol s alkoholnim pićima i fizički napao policajce.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX, Ilustracija

Brutalan napad

Policija je tada upotrijebila suzavac kako bi odbila napad. Istovremeno, 20-godišnjak je udario policajca glavom u glavu i pobjegao, dok je 26-godišnji ukućanin pokušao omesti policajce povlačenjem i naguravanjem.

Unatoč okupljanju većeg broja građana koji su glasno negodovali, policajci su uspjeli privesti 26-godišnjaka i 47-godišnjaka te ih odvesti u postaju na kriminalističko istraživanje. Dodatne policijske snage ubrzo su pronašle i privele odbjeglog 20-godišnjaka, čime se situacija smirila.

Pronađeno raspadnuto žensko tijelo na području Susedgrada




Alkotestiranjem je utvrđeno da su svi privedeni bili pod utjecajem alkohola. Policajac kojeg je 20-godišnjak udario zadobio je tešku ozljedu glave i pružena mu je liječnička pomoć u čakovečkoj bolnici.

Istragom je utvrđeno da su 47-godišnjak i 20-godišnjak počinili prekršaje narušavanja javnog reda i mira te će se protiv njih podnijeti optužni prijedlog. Također, svi privedeni počinili su kaznena djela prisile prema službenim osobama te su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, objavila je policija.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.