Facebook

Polar Vortex udara na najjače, problemi za Hrvate: Pripazite na ovaj dan, moglo bi biti gadno

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je da će danas u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Vjetar će većinom slab, dok će na istoku u unutrašnjosti puhati do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će ponegdje biti umjerena bura, prijepodne podno Velebita i jaka, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 24 i 29 °C. Za Kvarner i Kvarnerić je izdano upozorenje za potencijalno opasno vrijeme zbog vjetra koji bi mogao puhati do 75 km/h.

“Sutra će biti pretežno sunčano te iznimno toplo za doba godine. Kako najavljuje DHMZ, Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i zapadni, a krajem dana na sjevernom dijelu puhati će jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18 °C. Najviša dnevna temperatura će se kretati većinom između 25 i 30 °C”, izvještava DHMZ.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Moguće snježne epizode

Popularni meteorolog hobist Dino Dundić na Facebooku je objavio da se pripremimo na mogući snijeg 16. ovog mjeseca: “Bablja Huka broj 1. koja nam po svim izlazima dolazi iza 16. ovog mjeseca donosi i moguća snježne epizode s granicom isprve na oko 700 mnv, a poslije oko 20. i na tlu. Izgleda da Polar Vortex dostavlja ledene račune koje nam je ostao dužan s kamatama, kada ih najmanje trebamo, kada su biljke u punom naletu, soku, pupu i cvatu”, napisao je Dundić u svojoj objavi.

Stiže drastična promjena vremena: Nije šala, pogledajte što Norvežani predviđaju za Hrvatsku

Pogoršanje vremena najavljuje i poznati norveški meteorološki servis Yr.no. Temperature će, kako navode Norvežani, negdje pasti i za 15 stupnjeva, u Dalmatinskoj zagori će se približiti nuli, a na obali će najniže jutarnje biti oko 5 stupnjeva. Temperature značajno padaju i na kontinentu, Istri, Primorju, glavnom gradu. Dan izbora, srijeda 17. travnja, uglavnom će biti kišovit i oblačan. Temperature će se kretati oko 15 stupnjeva Celzija.




 

 




 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.