Foto: Screenshot

Pogledajte potresne prizore iz ranjene Slavonije: Tuča uništila kuće, oluja nosi sve pred sobom

Autor: I.G.

U Hrvatskoj je stiglo najavljeno grmljavinsko nevrijeme koje je donijelo jak vjetar i tuču. Šteta je već vidljiva: polja kod Siska su oštećena od tuče koja nije nestala ni nakon tri sata. Snažna tuča također je pogodila Bošnjake kod Županje, uz oštećenja fasada i krovova na kućama.

Fotke posljedica nevremena u Vinkovcima. Foto – Novosti

Posted by press 032 on Monday 1 July 2024

 

Nevrijeme se sada premješta prema Istri i Kvarneru, a Državni hidrometeorološki zavod upozorava da će biti najintenzivnije večeras.

 

Posljedice tuče u Županji.




Posted by Novosti.hr on Monday 1 July 2024

 

Posebno velika superćelija je zabilježena nad Vukovarom, gdje je također prouzročila znatne štete. Video snimke jasno prikazuju razmjere uništavanja.




Velika šteta

Tuča je ostavila veliku štetu u Posavini, oštećujući fasade, krovove kuća i mnoge automobile.

 

Bošnjaci pored Županje
Video: Katarina Markoljević

Posted by Slavonija info on Monday 1 July 2024

 

Mještani sada brzo pokušavaju zaštititi svoje domove jer se očekuje da će kiša padati cijelu noć. Župan Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković kreće prema Bošnjacima kako bi održao hitan sastanak s načelnikom.

Epsko nevrijeme poharalo Hrvatskom: Nije gotovo, tijekom noći će biti kaos

U Sisačkom području također su zabilježene štete od vjetra koji je lomio grane s drveća, a poljoprivreda je također teško pogođena. Veliki komadi leda su pali na Novu Kapelu kod Lužana i u Lipiku, dodatno pogoršavajući situaciju.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.