Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković se obratio javnosti, vikali mu ‘pobjeda’: ‘Ovo nam je nagrada’

Autor: M.P.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu nakon što su održani izbori za Europski parlament. Obrađeno je 99 posto glasačkih listića, a prema prvim neslužbenim rezultatima koje je objavio DIP, HDZ je osvojio 34,60 posto, odnosno šest mandata, SDP 25,96 posto i četiri mandata, Domovinski pokret s 8,82 posto koji je osvojio jedan mandat kao i Možemo (5,92 posto).

Plenković se obratio javnosti.

“Lijepo je osvojiti čak šest mandata…”, počeo je, no prekinuo ga je pljesak. Viču mu ‘pobjeda’. “To je pola od naših hrvatskih 12 mandata, za dva više nego na zadnjim izborima. HDZ Pučanima donosi dva mandata, hvala svim sugrađanima koji su sudjelovali na izborima, izlaznost nažalost nije kolika smo željeli, očito je došlo do zasićenja, no ovi izbori su prigoda da građani kažu što misle o strankama, europskoj politici, mi smo pokazali da smo Hrvatsku učinili boljom i ovih šest mandata je nagrada za Hrvatsku u europodručju, Schengenu…”, rekao je Plenković.

Od sutra krećemo dalje s radom Vlade, rekao je premijer.

Domovinci otpjevali Thompsona Bartulici, on zagrmio: ‘Ja ću biti glas običnih ljudi’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.