Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Plenković otkrio tko će biti na čelu SOA-e: ‘Odabran da postane direktor Intelligence centra’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja dana Hrvatske obrtničke komore, a tom prigodom predviđeno je prigodno obraćanje.

Na samom početku najavio je novi zakon o obrtu “kako bismo osuvremenili zakonski okvir i tražili najbolja rješenja”, a objavljeni su i novi podaci o inflaciji koja je u lipnju iznosila 2,4 posto, na što se premijer osvrnuo.

“Stopa inflacije se ponovno smanjila, ovo je uz jednu malu iznimku 19 mjesec za redom da se smanjuje. Smatramo da smo našom politikom limitiranja određenih cijena i svim mjerama uspjeli okrenuti trendove, želimo da se trend smanjenja stope inflacije nastavi i dalje”, rekao je Plenković.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Markić postaje direktor Intelligence centra, a Omrčanin zamjenik šefa SOA-e

“Još jedna informacija, u komunikaciji s Uredom predsjednika riješili smo pitanje SOA-e, gdin. Markić je odabran da postane direktor Intelligence centra za EU od rujna. Dogovor je da mu se mandat produlji još dva mjeseca, a da Hrvoja Omrčanina imenujemo za zamjenika i nakon toga ćemo se vratiti na tu temu”, otkrio je premijer.

Osvrnuo se i na nevrijeme u Bošnjacima i drugim mjestima koje je jučer poharalo Hrvatsku.

“Idemo uobičajenom procedurom da lokalne vlasti naprave uvid u procjenu štete, a Vlada nakon toga pomogne, kao i lani. Žao mi je ljudi koji su nastradali, od 1000 krovova u Bošnjacima je 900 oštećenih”, poručio je.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

O Rezoluciji o Jasenovcu: ‘Loš i nepotreban potez’

Govoreći o Rezoluciji o Jasenovcu, Plenković je kazao da je ona dovela do podjela u unutarnjem političkom korpusu Crne Gore.




“To je loš i nepotreban potez, osobito jer je Hrvatska bila vrlo konstruktivna u rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja, a ovaj potez prema nama šalje signal – a to je pitanje povjerenja i namjere”, rekao je.

Beroš komentirao napad na Rebru i otkrio što hakeri žele: ‘Nema razgovora s kriminalcima’




Hakerski napad na Rebro: ‘Hrvatska ne prihvaća ucjene’

Komentirao je i hakerski napad na KBC Zagreb. “Nema šanse da državne institucije budu ucijenjene na bilo koji način, sve službe analiziraju situaciju. Koliko mi je poznato, sve funkcionira normalno, sve baze podataka su u ovom trenutku dostupne liječnicima. Jesu li oni uspjeli uzeti neke podatke pa ih objaviti, to je neetički, ako to naprave, neće ništa dobiti od Hrvatske, Hrvatska ne prihvaća ucjene kriminalaca. Ne pregovaramo s nekim tko krade podatke”, poručio je Plenković.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.