Foto: Josip Bandic / CROPIX

Plenković organizira svečanost u Banskim dvorima: Pogledajte koga stalno odbija pozvati

Autor: B. D.

Povodom obilježavanja 11. obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji, predsjednik Vlade Andrej Plenković domaćin je svečanog primanja u Banskim dvorima.

Iako su pozvani brojni zaslužnici hrvatskog pristupanja u prestižno članstvo, jedno ime ponovno nedostaje na popisu počasnih uzvanika.

Jadranka Kosor, bivša premijerka i potpisnica Pristupnog ugovora nije pozvana, iako mnogi smatraju da je upravo ona zaslužna za to što je Hrvatska uspjela izgladiti nesporazume sa Slovenijom te je mogla pristupiti Uniji.

‘Bi bi, više nego išta’

“Čujem da će se večeras u Vladi RH održati neki prijem povodom godišnjice ulaska Hrvatske u EU. Doći će puno uzvanika, važnih ljudi. Ali; nisu pozvali potpisnicu Pristupnog ugovora, bez kojeg ne bi bilo članstva u EU. Ipak; potpis mi ne mogu izbrisati”, napisala je Kosor na platformi X.




Jadranka Kosor za njim je patila cijeli život: ‘Ništa te od toga ne može više povrijediti’

Na pitanje jednog od pratitelja bi li otišla da je pozvana, odgovorila je sarkastično: “Bi, bi, više nego išta.”




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.