Foto: Screenshot/HRT

Plenković obišao Bošnjake, najavljena rapidna obnova: ‘Pomoć će biti isporučena’

Autor: I.G.

U Bošnjacima se intenzivno radi na otklanjanju posljedica olujnog nevremena koje je početkom tjedna prouzročilo značajnu štetu. Glavni fokus je na popravcima krovova i zamjeni oštećenog crijepa. Jučer su stigla dva kontejnera za obitelji čiji su domovi pretrpjeli toliku štetu da u njima ne mogu boraviti.

Premijer Andrej Plenković u pratnji nekoliko ministara posjetio je danas poslijepodne Bošnjake. Načelnik općine Andrija Juzbašić dočekao je premijera i izjavio da se do ponedjeljka ili utorka očekuje potpuna normalizacija situacije. Najavio je i dolazak dodatnih 20 krovopokrivača kako bi se ubrzali radovi.

Premijer Plenković apelirao je na strpljenje i razumijevanje građana pogođenih ovom nesrećom. Istaknuo je da će županijske službe, u suradnji s općinom, napraviti detaljan popis šteta i uputiti zahtjev vladi za izvanrednu financijsku pomoć. “Pomoć će biti isporučena maksimalno brzo kako bi se nadoknadila šteta,” rekao je Plenković, prenosi HRT.

Pomagala i vojska

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Ivan Anušić na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite donio je Odluku o korištenju Oružanih snaga RH u pružanju pomoći u uklanjanju posljedica olujnog nevremena danas u općini Bošnjaci.

U pomoć je stiglo 50-ak vojnika, radi se brže nego prijašnjih dana. 90 posto kućanstava dobilo je električnu energiju, nisu samo ona kućanstva čije su instalacije još uvijek mokre, piše HRT.

Milanović se naklonio zastrašujuće hrabrom čovjeku: Opakom borcu tisuće došle na sprovod




Načelnik Juzbašić rekao je da još malo nedostaje biber crijepa. “Katastrofa. Moramo strpljenja imati, živaca, na izmaku smo već svega, sve je porušeno”, rekao je Franjo Jonac iz Bošnjaka.

Iz Općine Bošnjaci poručili da su svjesni razmjera štete, ali su i pozvali stanovnike da se ne penju na krovove dok je mokro zbog opasnosti od padova. Vrijeme bi trebalo biti dobro narednih 10-ak dana i stići će se sve sanirati, poručili su. Brojni ljudi donirali su stradalim Bošnjačanima crijep, a najtraženiji su krovopokrivači.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.