Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Plenković o deratifikaciji Istanbulske zbog Rodnih studija: Dao je znakovit odgovor

Autor: B. D.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, najavivši nastavak potpore za razvijanje Slavonije.

Osvrnuo se na pomoć mjestu Bošnjacima pogođenim nepogodama, istaknuvši dva načina pomoć. “Dva su načina, proglašavanje elementarne nepogode i popis štete, i vojska je tamo, osigurava se materijal, a mi ćemo kao i lani dati financijsku potporu”, kazao je Plenković.

Plenković je spomenuo i konzultacije s koalicijskim partnerima oko izbora državnih tajnika, najavljujući da će to biti dovršeno u narednim danima.

Foto: Nenad Opacak / CROPIX

‘To je pitanje za ministarstvo’

Komentirao je i zahtjev Suverenista za deratifikaciju Istanbulske konvencije zbog pokretanja Rodnih studija. “To je pitanje koje će na sadržajan način evaluirati ministarstvo znanosti”, rekao je.

Plenković do rujna mora donijeti jednu od najtežih odluka: Za to mu treba i jedan SDP-ovac

Što se tiče nedavnog hakerskog napada na KBC Rebro, Plenković je rekao da su stručnjaci poduzeli potrebne mjere i da sve funkcionira, te naglasio da Vlada ne pristaje na ucjene hakera.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.