Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković najavio financijsku pomoć onima čije su kuće stradale u nevremenu: ‘To smo učinili i lani’

Autor: B. D.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio je financijsku pomoć za građane čija je imovina stradala u nevremenu koje je pogodilo Zagreb i istočnu Hrvatsku u ponedjeljak. Istaknuo je da će Vlada poduzeti potrebne mjere kako bi pomogla ljudima čije su kuće oštećene, slično kao što su to činili i prošle godine.

“Riječ je o velikim štetama. Vlada će u okolnostima kada je proglašena elementarna nepogoda, donijeti odluku o financijskoj pomoći ljudima čije su kuće stradale u nevremenu”, rekao je. Najviše je štete nastalo u mjestu Bošnjaci. “To smo učinili i lani i sve što bude trebalo napravit će Vlada učiniti”, dodao je Plenković.

Plenković je također govorio o turističkim rezultatima u prvih šest mjeseci ove godine, koji su bolji nego u istom razdoblju prošle godine. Naveo je da je Hrvatsku posjetilo 7,2 milijuna turista, ostvarivši 28 milijuna noćenja, što predstavlja porast od 6 i 2 posto u odnosu na prošlu godinu.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Prihodi od turista porasli za 25 posto

Premijer je iznio i podatke Hrvatske narodne banke, prema kojima su prihodi od stranih turista u prva tri mjeseca ove godine porasli za 25 posto, dok je broj fiskaliziranih računa u turističkom sektoru porastao za 6,5 posto.

Plenković na obljetnici ulaska u EU: ‘To znači hvatanje koraka s članicama poput Mađarske’

Plenković je rekao da očekuje da će Hrvatska imati još jednu vrlo uspješnu turističku sezonu, što će pozitivno utjecati na hrvatsko gospodarstvo. Najavio je i održavanje tradicionalnog sastanka predstavnika Vlade i turističkog sektora tijekom ljeta.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.