Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Plenković i Milanović se napokon složili oko jedne stvari: Pao je veliki dogovor

Autor: N.K

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović na ratnoj su nozi već godinama i oko gotovo ničega se ne mogu složiti. Međutim, čini se da su ipak došli do rijetkog suglasja u svojim mandatima. Čini se kako SOA dobiva ravnatelja i zamjenika.

Daniel Markić ostat će još četiri godine ravnatelj SOA-e, ali će dobiti zamjenika, što je bio uvjet predsjednika Milanovića da pristane na njegovo imenovanje.

Tako bi, doznaje Novi list, trebao biti riješen problem izbora čelnog čovjeka SOA-e, budući da krajem sljedećeg tjedna Markiću završava dvomjesečni mandat vršitelja dužnosti ravnatelja.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Milanovićevi uvjeti

Idućih bi dana trebalo biti objavljeno da su Milanović i Plenković zajednički odlučili ponovo imenovati Markića, ali i njegovog zamjenika. SOA je osnovana 2006., spajanjem POA-e i OA-e, Markić je četvrti po redu njezin ravnatelj, ali zamjenik ravnatelja, iako zakon predviđa to mjesto, nikad nije imenovan.

Iza napada u Beogradu stoji pripadnik zloglasnog pokreta: Policajac si jednim potezom spasio život

Imenovanje ravnatelja je odgođeno nakon što je Milanović počeo propitkivati rad SOA-e u svjetlu Plenkovićeve odluke da za novog šefa DORH-a postavi Ivana Turudića.




Milanović je smatrao da je Markić o susretima tadašnjeg predsjednika Županijskog suda u Zagrebu sa Zdravkom Mamićem morao samoinicijativno izvijestiti premijera kada je Turudić postao kandidat za glavnog državnog odvjetnika, što se nije dogodilo.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.