Foto: Vojko Basic / CROPIX

Pijan se zabio u auto u kojem su bila djeca: Liječnici se bore za život djevojčice

Autor: M.P.

Liječnici se u splitskoj bolnici još uvijek bore za život djevojčice koja je nastradala u ponedjeljak navečer u teškoj prometnoj nesreći u Splitu. Podsjetimo, vozilo u kojem je bila udario je pijani vozač iz suprotne trake. Dijete ima ozljede više organskih sustava i glave.

Šef Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) Josip Krnić je rekao da su iz te prometne nesreće zaprimili šest osoba, četvero djece i dvije odrasle osobe. Dvoje 11-godišnjaka su zadobili lakše tjelesne ozljede i pušteni su na kućnu njegu. Djevojčica ima nagnječenje prsnog koša i hospitalizirana je na Klinici za dječju kirurgiju.

​”Djevojčica​ (11) ima ozljede više organskih sustava, a vodeća je ozljeda glave. Smještena je u jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti i u životnoj je opasnosti. Vozačica (​43) ima prijelome kralježaka i zadržana je na opservaciji u kirurškom šoku​, dok je vozač (​47) otpušten nakon medicinske obrade​”, kazao je Krnić.​

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Vozač je recidivist, više puta je prekršajno prijavljen

Policija je uhitila vozača nakon što su očevidom na mjestu događaja utvrdili da se pod utjecajem alkohola i vozeći u suprotnoj kolničkoj traci svojim vozilom zabio u automobil u kojem je bila vozačica i četvero djece teško ozlijedivši ženu i dijete. Nesreća ​se dogodila u ponedjeljak oko 21,15 sati na kolniku Solinske ulice​. Vozač je vozio u alkoholiziranom stanju od 1,85 g/kg​.

Nakon što se jutros otrijeznio policija je nad njim počela kriminalističko istraživanje koje još uvijek traje, a nakon čega će biti podnesena kaznena prijava. Utvrđeno je da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja ​koji je ​već bio prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, prolaska kroz crveno svjetlo i brzine.

Čini se da je piroman iz Njemačke Hrvat: Policija ga zna od ranije, a šteta je ogromna




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.