Foto: Darko Tomas / CROPIX

Peternel upozorio na radikalnu marksisticu: ‘Pogledajte kakva osoba će voditi Rodne studije’

Autor: I.G.

Zastupnik Domovinskog pokreta, Igor Peternel, oštro se protivi uvođenju Rodnih studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Svoje nezadovoljstvo izrazio je putem Facebooka, gdje je komentirao osobu koja bi trebala biti na čelu ovog kontroverznog studija.

Peternel je na svojem profilu podijelio fotografiju profesorice Ankice Čakardić, koja bi trebala preuzeti vodstvo nad Rodnim studijima. Uz to, objavio je i plakat njezinog simpozija koji je održan na fakultetu pod naslovom: “Dionizicijski socijalizam jugoslavenske Praksis škole i feministička praxis filozofija”, održan 13. svibnja.

“Ova osoba trebala bi voditi tzv. Rodne studije!”, napisao je kratko Peternel koji je uz to podijelio neke njezine publikacije. “Sablasti tranzicije. Socijalna historija kapitalizma”, izdala je i zbirku “Pobunjeni um. Eseji iz radikalne socijalne filozofije”.

Ova osoba trebala bi voditi tzv. Rodne studije!

Posted by Igor Peternel on Friday 5 July 2024

 

Kontroverzna profesorica

Prema informacijama na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta, Čakardić predaje predmete kao što su Socijalna filozofija, Suvremena filozofska terminologija, Filozofija roda i Marx i marksističke filozofije. Sada će preuzeti vodstvo novoosnovanog Rodnog studija, koji je izazvao brojne kontroverze.




Milanović donio odluku: Potpisao je imenovanje Omrčanina za zamjenika ravnatelja SOA-e

Na stranicama se također navodi područje interesa koje je razvila za socijalnu i političku filozofiju s naglaskom na marksizam, suvremenu filozofiju, filozofiju roda te feminističku i luksemburgijansku kritiku političke ekonomije.




Nakon što je vijest o novom studiju odjeknula u hrvatskoj javnosti, Peternel je izrazio svoje nezadovoljstvo na Facebooku. “Godinama nam tumače da smo ludi, da smo teoretičari zavjere, da rodna ideologija ne postoji i da je to plod naše mašte. Sada pak žele studirati nešto što ne postoji”, zaključio je.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.