Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Peternel se oglasio o vrućoj temi oko Pupovca: ‘To bi bilo problematično i nelogično’

Autor: M.P.

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel odbacio je tezu da je u stranci došlo do raskola zbog recentnih događanja s Stephenom Bartulicom.

“Spojiti njega s bilo kakvom vrstom kriminala je bizarno. On je dobio povjerenje građana da nas predstavlja u Europskom parlamentu i mislim da u priču polako treba zatvarati jer je on svoju aktivnu političku djelatnost u Republici Hrvatskoj na pet godina završio i prelazi u Europski parlament. Već je član konzervativaca i mislim da je ta priča završena”, rekao je Peternel.

Dodao je i da nema raskola u Domovinskom pokretu te da se nada da će se sada svi imati vremena baviti onime zbog čega su ih građani izabrali, a to je osiguranje boljitka Hrvatske.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Peternel: Problematično je da Pupovac bude predsjednik Odbora

Na pitanje je li se Bartulica u sinoćnjem intervjuu Novoj TV ispričao kako je od njega zatražio predsjednik stranke Ivan Penava, odgovorio je da je on odrastao čovjek, političar s dugogodišnjim diplomatskim iskustvom i sam će procijeniti treba li se ispričati ili ne. Dodao je i da bi se on ispričao ako bi smatrao da je pogriješio.

Zatim je komentirao medijske napise oko navodnog dogovora da SDSS-ov Milorad Pupovac može biti izabran za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Peternel je rekao da će o tome još razgovarati i da nije obaviješten da je tu postignuto neko definitivno rješenje.

“Još ćemo rješavati tu situaciju, glasanje je idući tjedan i mi svakako nećemo biti za to, a što se biti oko naše suradnje s HDZ-om, to će se odlučiti i o tome će govoriti Penava i Mario Radić“, rekao je pa dodao kako smatra duboko problematičnim i nelogičnim da Pupovac bude biran iz vladajuće kvote kao predsjednik Odbora, a njegova stranačka kolegica Dragana Jeckov u oporbenoj kvoti kao potpredsjednica Odbora.

Bartulica se pridružuo europskim konzervativcima: Desnica svakim danom sve jača




 




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.