Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Pernarov bivši suradnik napravio životni zaokret: Napustio Hrvatsku pa otkrio zašto nije zažalio

Autor: M.P.

Bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida Branimir Bunjac od 2020. godine živi i radi u Irskoj. Tvrdi da je zadovoljan, a na Facebooku je otkrio zašto smatra da je ta otočna zemlja bolja od Hrvatske. Podsjetimo, u međuvremenu je oženio Filipinku i dobio sina.

“Prije svega, radni uvjeti u Irskoj su neusporedivi s onima u Hrvatskoj. Posla ima u svim strukama dovoljno, plaće su odlične i na vrijeme, nema nikakve diskriminacije, šefovima se uvijek može pristupiti i opušteno s njima razgovarati, sindikati su praktički nepotrebni, kao i minusi po računima”, piše Bunjac.

Dodaje, mirovine su dovoljne za normalan život, a pravo na mirovinu se ostvaruje s deset godina radnog staža dok nezaposleni primaju državnu potporu.

Foto: Screenshot/Facebook

Bunjac: Korupcije nema, ne trebaju ‘veze i vezice’

“Medicinska zaštita je puno kvalitetnija, Irci žive u prosjeku čak šest godina duže od Hrvata, invalidi su integrirani u društvo, zaposleni i samostalni. Obrazovni sustav je bolji, mnogi dječaci i djevojčice idu u odvojene škole, nose uniforme, nema prevelikog pritiska, opremljenost škola je bolja, osnovna se škola završi s 12 godina, srednja sa 16. Svako dijete ima pravo na dječji doplatak od 140 eura, koji se u prosincu isplaćuje u dvostrukom iznosu”, nastavlja.

Bunjac kaže i da se voda ne plaća, podstanari imaju porezne olakšice, a javni promet je dobro organiziran. “Korupcija praktički ne postoji, da bi se pristupilo javnom servisu ne treba poznavati nikoga, nikakve ‘veze i vezice’ nisu potrebne”, dodaje te zaključuje da Irska nije članica NATO-a i drži se podalje od svih ratova.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

S Pernarom se rastao 2019., financije presudile pri odlasku iz Hrvatske

Podsjetimo, Bunjac i Ivan Pernar napustili su Živi zid 2019. godine, da bi iduće godine Bunjac napustio i Stranku Ivana Pernara (SIP). “Jednostavnim rječnikom rečeno. to nije smjer kojim želim ići u politici. Ne mislim o Ivanu Pernaru ništa loše, štoviše mislim da je on dobar čovjek, ali nas dvojica se definitivno ne razumijemo oko metoda, načina i ciljeva kako izgraditi snažnu oporbenu stranku s perspektivom dolaska na vlast”, objasnio je tada Bunjac pozadinu razlaza.

Tada se i otisnuo u novi život izvan Hrvatske. Otkrio je i zašto je od svih zemlja izabrao baš Irsku. “Ima jako puno Hrvata, a i zato što se ovdje govori engleski. Njemački ne znam, da znam, otišao bih u Austriju”, rekao je 2020. godine. Za sobom je ostavio bračne razmirice, razvod od supruge Borke, ali i kredite. “Razlozi za odlazak su i financijske prirode”, potvrdio je.




Pernar napisao tko ga financira: ‘Za sve koji me pitaju odakle mi novac koji dijelim, ovdje je odgovor’




 

 

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac već četiri godine živi i radi u Irskoj. Prilično je zadovoljan životom u ovoj otočkoj zemlji, a sada je napisao i kraći tekst o tome u čemu je Irska bolja od Hrvatske. Bunjac se u Irskoj oženio s Filipinkom, a nedavno je dobio i sina. Njegov tekst o životu u Irskoj prenosimo u cijelosti.

” Nakon vise od četiri godine boravka u Irskoj mislim da sam pohvatao koje su stvari ovdje bolje u usporedbi s Hrvatskom, a koje su gore. Prvo ću opisati sto je dobro. Prije svega, radni uvjeti u Irskoj su neusporedivi s onima u Hrvatskoj. Posla ima u svim strukama dovoljno, place su odlične i na vrijeme, nema nikakve diskriminacije, šefovima se uvijek može pristupiti i opušteno s njima razgovarati, sindikati su praktički nepotrebni, kao i minusi po računima.

Mirovine su dovoljne za normalan život, a mirovina se ostvaruje sa 10 godina radnog staza. Nezaposleni primaju državnu potporu. Medicinska zaštita je puno kvalitetnija, Irci žive u prosjeku čak 6 godina duže od Hrvata, invalidi su integrirani u društvo, zaposleni i samostalni.

Obrazovni sustav je bolji, dječaci i djevojčice idu u odvojene škole, nose uniforme, nema prevelikog pritiska, opremljenost škola je bolja, osnovna škola završi sa 12 godina, srednja sa 16. Svako dijete ima pravo na dječji doplatak od 140 eura, koji se u prosincu isplaćuje u dvostrukom iznosu.

Voda se ne plaća, besplatna je. Podstanari imaju porezne olakšice. Javni promet je dobro organiziran. Korupcija praktički ne postoji, da bi se pristupilo javnom servisu ne treba poznavati nikoga, nikakve “veze i vezice” nisu potrebne.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.