Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Penava uzvraća na mrski potez Crne Gore: ‘Iza toga je Vučić i njegova velikosrpska agenda’

Autor: B. D.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu “Rezolucija o genocidu u logorima u crnogorskom parlamentu”.

“Što je cilj politike srpskog sveta? Izjednačiti krivnju svih država i naroda, ako se već ne uspije izbjeći krivnja za ratove pokrenute u Miloševićevo doba. Kako nisu u tome uspjeli, Vučić je mudro pustio Crnu Goru kojom je ovladao, a to pokazuje da je od 81 člana parlamenta njih 41 glasalo za ovu rezoluciju, na čijem je čelu četnički vojvoda kao predsjednik crnogorskog parlamenta”, započeo je Penava.

Penava tvrdi da donošenje rezolucije Hrvatskoj ne može i neće naštetiti. “Treba pozvati te koji su donijeli ovaj akt i podsjetiti ih da su ne tako davno pod kapom velikosrpske hegemonije ti isti Crnogorci napali Hrvatsku i sudjelovali u zločinima za koje su se poslije kajali i ispričavali”, nastavio je.

Foto: Peđa Milosavljevic / CROPIX

‘Stojimo uz podršku crnogorskom narodu’

“DP prepoznaje o čemu se radi ovdje, stojimo uz podršku crnogorskom narodu i državi u onom dijelu u kojom teže demokratskom, slobodnom svijetu i euroatlantskim integracijama, ali u ovom dijelu koji se opredijelio za Putina i Vučića i srpski svijet – prepoznajemo o čemu se radi i s tim ćemo se rezolutno znati nositi”, dodao je Penava te zaključio da iza svega stoji Aleksandar Vučić, njegova velikosrpska agenda i velik dio SPC-a.

Hrvatska oštro odgovorila Crnoj Gori: ‘Neprihvatljivo, zadržavamo pravo na reakciju’

Podsjetimo, Crna Gora je Rezoluciju o Jasenovcu usvojila prošlog petka. Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova odgovorili su da se radi o politiziranju žrtava. “Republika Hrvatska smatra neprihvatljivim, neprimjerenim i nepotrebnim donošenje rezolucije čija namjera nije izgradnja kulture sjećanja i pomirbe, već instrumentalizacija sjećanja na žrtve Jasenovca radi kratkoročnih političkih ciljeva inicijatora ove rezolucije”, napisali su.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.