Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Penava se zahvalio Bartulici pa otkrio novosti: ‘Apsolutno mi je nevjerojatno’

Autor: V.S

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava danas se zahvalio kolegi Stephenu Nikoli Bartulici jer se ispričao na društvenoj mreži X, rekavši da je “svjestan štete” i da mu je “žao što je nastao loš dojam”.

“Nakon toliko stresa, tolike potrošnje pred parlamentarne izbore i pred europarlamentarne, jasno da je bilo dosta emocija, da je dosta bilo pritiska, da je bilo i pucanja pod tim pritiskom, ali jasno je kao i dan da nam je ovo svima zajedno naštetilo”, rekao je Penava gostujući u Dnevniku HRT-a.

Dodao je i da smo “svi ljudi i svi griješimo”.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

‘Cijela priča je konstruirana’

“Definitivno ćemo iz ovoga izaći svi zajedno jači i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate kakve smo ostvarivali i do sada”, rekao je Penava i otkrio da se još nije čuo s Bartulicom, ali kaže da su s njim razgovarali drugi članovi stranke.

Čelnik DP-a je kazao i kako se Bartulica nalazi u teškom periodu zbog svog brata te da stranka stoji uz njega i čini sve da mu olakšaju situaciju.

Što se tiče drame kojoj smo danima svjedočili, smatra da se radilo o jednoj “specijalno-ratovskoj operaciji” kako se ne bi pričalo o pobjedama i uspjesima Bartulice i Domovinskog pokreta.

“Cijela priča je konstruirana. Umjesto da pričamo o uspjehu DP-a, izuzetno dobro ostvarenim preferencijalnim glasovima gospodina Bartulice, imali smo kanonadu sa svih strana, vezano za taj Ferrari i ove ljude, doduše u velikoj mjeri svojom greškom, ali jasno je tko je bio organizator tog scenarija”, nastavio je.




Milanović upozorava: ‘Bez ovoga ne možemo imati vojni rok, a nedostaju nam tisuće’

Požalio se da se DP s ostvarenim rezultatima u anketama uvijek gura na začelje.




“Apsolutno mi je nevjerojatno da jučer i prekjučer dogovorimo s koalicijskim partnerima nešto što 99.9 posto građana tišti 30 i nešto godina, a to je konačno rušenje četničkih spomenika u Hrvatskoj, i nakon što gospodin Plenković o tome informira javnost, mi održimo konferenciju za medije, o tome nema ni slova u medijima, nego se stalno postavljaju teze koje problematiziraju rad Domovinskog pokreta. Sada ja pitam koji je interes medija da ne guraju ovakvu temu?” zapitao se.

Osvrnuo se i na potencijalno imenovanje Milorada Pupovca za šefa Odbora za ljudska prava i prava manjina pa ponovno poručio da je taj prijedlog DP-u neprihvatljiv.

“Nama SDSS je problem. Mi ćemo kao DP biti protiv, ali zbog zaloga za stvari koje sam komunicirao, napravit ćemo odmak, ako je to cijena da koalicijski partneri daju podršku manjinskom klubu zastupnika i imenovanju Pupovca, što je meni i DP-u neprihvatljivo – neka to naprave. Puno važnije od Pupovca nama su potezi poput osude totalitarnih režima”, zaključio je Penava.

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.