Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Penava ima jasnu poruku o Pupovcu: ‘Ne želimo ni natruhe povezivanja s SDSS-om’

Autor: M.P.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava i predstavnici užeg predsjedništva te stranke održali su konferenciju za novinare o političkim aktualnostima. Na pressici su bili članovi užeg predsjedništva stranke.

Penava se na početku osvrnuo na Dan hrvatske vojske i pripadnicima vojske čestitao njihov dan. Rekao je da su na predsjedništvu razgovarali o radu klubova Sabora te da je klub stranke dobro ušao u novi saziv Sabora.

“Peternel koordinira rad naših saborskih zastupnika. Unatoč dinamičnom tjednu, novi saziv Kluba DP-a na zadovoljavajući način ušao u novi saziv. Saborski zastupnici, koji su široj javnosti nepoznati, su ojačani, možemo se pohvaliti najmlađim zastupnicima otkako je samostalne Hrvatske, a iskorak smo napravili i što se tiče pripadnica ljepšeg spola. Iz početnih nastupa mogli ste vidjeti da je riječ o pametnim ljudima, koji se ne boje izraziti svoje stavove i zalagati se za dobrobit naroda”, rekao je Penava.

Foto: Screenshot/N1

Penava odlučan: SDSS ne može sudjelovati u vladajućoj većini

Zatim je rekao da Domovinski pokret ostaje ustrajan u stavu da SDSS ni u kojem obliku ne može biti dio vladajuće većine.

“Jasna je stvar, ne može biti govora o sudjelovanju SDSS-a kao političke stranke, ne pričamo o srpskoj nacionalnoj manjini, ne želimo ni natruhe povezivanja DP-a s SDSS-om. Elemenata SDSS-a ne može biti u većini u kojoj je Domovinski pokret”, rekao je Penava te odgovorio na pitanje što će DP napraviti ako HDZ ne bude odustao od Pupovca.

“To su hipoteze, razgovori su pred nama. Naši stavovi su jasno komunicirani, na tome ćemo inzistirati, sve drugo bi bilo guranje DP-a i prevara birača”, zaključio je.

Evo tko je novi važan suradnik Turudića: Novi v.d. ravnatelja USKOK-a poznat po slučaju Mamić







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.