Foto; Metdesk/Facebook

Ovaj Uskrs bismo mogli zapamtiti: Izdano upozorenje za cijelu države, u tri regije alarmantno

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Danas će biti pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo, na Jadranu i vjetrovito. Uz povremeno više oblaka poslijepodne na sjevernom Jadranu lokalno može pasti malo kiše.

“Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju i jak, a na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 20 i 25, na istoku i do 28 °C”, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).  Danas je za veliki dio Hrvatske izdan narančasti meteoalarm zbog vjetra koji bi na nekim mjestima mogao puhati i 95 km/h.

Kako izvještava DHMZ, sutra će biti djelomice sunčano, iznadprosječno toplo i razmjerno vjetrovito. Povremeno će biti promjenljive naoblake, mjestimice na sjevernom Jadranu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti može pasti malo kiše, ponajprije poslijepodne.

Foto: DHMZ

Jak vjetar

“Puhat će umjeren, u drugom dijelu dana prolazno i jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu jako do olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 16. Najviša dnevna između 19 i 24, na istoku i do 26 °C”, navodi DHMZ.

Branko Bačić postao djed! Rodila mu se unuka Julija

Sutra je za cijelu Hrvatsku izdano upozorenje za potencijalno opasno vrijeme zbog vjetra, dok je za tri regije izdano upozorenje za opasno vrijeme. U Velebitskom kanalu, sjevernoj i srednjoj Dalmaciji na Uskrs bi mogao puhati vjetar jačine do 95 km/h.




Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.