Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Otkriveno tko se sve pobunio protiv Milanovića: Među njima je i veteran Domovinskog rata

Autor: M.P.

Četiri sata trajala je sjednica Glavnog odbora SDP-a ove subote. Predsjednik stranke Peđa Grbin rekao je da su potvrdili Zorana Milanovića kao SDP-ova predsjedničkog kandidata. Podsjetimo, Milanović je i ranije najavio da će u utrku po još jedan mandat na Pantovčaku.

“Ponovno se kandidiram za Predsjednika Republike Hrvatske. Imam najviše znanja i iskustva od svih mogućih kandidata, a iako to nije uvijek presudno, to su moji aduti s kojima krećem na put prema drugom mandatu”, objavio je na Facebooku.

Milanoviću je u međuvremenu stigla i podrška stranke Reformisti Radimira Čačića.

 

Otkrivena imena pobunjenika protiv Milanovića

Glavni odbor SDP-a broji 103 člana, a odluku o Milanoviću donijeli su velikom većinom glasova. No, bilo je i onih koji su se protivili takvoj odluci. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, protiv su bili Goran Perović Mungos, predsjednik SDP-ova savjeta za branitelje Zadarske županije i veteran Domovinskog rata, i Hrvoje Novak, vijećnik u Skupštini Krapinsko-zagorske županije iz Pregrade.

Suzdržane su bile predsjednica Glavnog odbora Marija Lugarić i predsjednica rovinjskog SDP-a Maria Blažina. Ovih četvero članova Glavnog odbora nije pojasnilo svoje stavove.




U iščekivanju unutarstranačkih izbora

Grbin je podršku Milanoviću objasnio tako što je rekao da je kao predsjednik bio brana totalnom preuzimanju države od strane HDZ-a te da zbog svega dobrog što je napravio u mandatu treba biti SDP-ov kandidat.

U raspravi je bilo onih koji su smatrali da je bolje da odluku o kandidatu za predsjednika donese novo vodstvo stranke, budući da će se unutarstranački izbori, na kojima se Grbin neće kandidirati, održati 14. rujna, ali prevladao je stav da se Milanovića podrži sada, a da izborne radnje započnu 19. kolovoza, nakon ljetnih godišnjih odmora.




Zasad je kandidaturu za predsjednika SDP-a jedini istaknuo aktualni potpredsjednik stranke i predsjednik Krapinsko-zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. Spekulira se još uvijek da bi u utrku mogli ući Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, te Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča.

Holjevac: ‘Milanovićevo iskustvo je otprilike isto kao iskustvo Bore Leeja u snimanju filmova’

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.