Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Otkriveno s kim se Banožić družio nakon izlaska iz bolnice

Autor: Dnevno.hr

Bivši ministar obrane Mario Banožić prije nekoliko dana je po prvi puta viđen u javnosti nakon izlaska iz bolnice u kojoj je proveo 13 dana zbog ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Tog jutra 11. studenog u sudaru Banožićeva džipa i kombija poginuo je 40-godišnji Goran Šarić.

Portal Vinkulja.com objavio je fotografiju Banožića u društvu dvojice muškaraca u jednom vinkovačkom kafiću. Telegram, pak, doznaje kako je jedan od njih Zlatko Zovak zvani Braco. On je potvrdio kako se susreo s Banožićem tog dana u kafiću, nakon što se ovaj vratio s kontrole kod liječnika.

“S Banožićem sam prijatelj i ne znam zašto vas novinare zanima tko s kim pije kavu”, poručio je Zovak.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Protokol u policiji

Pritom nije spomenuo da je bratić Ante Zovaka, načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, što je važno u kontekstu istrage prometne nesreće. Usput je opovrgnuo da je Banožić išao u njegovo lovište u tzv. spačvanskom trokutu. Bivši je ministar, po Zovakovim riječima, išao u Lužane, selo 120 kilometara udaljeno od mjesta nesreće u lov kojeg su organizirali lovci iz Hercegovine.

Vratimo se na istragu, odnosno načelnika PU vukovarsko-srijemske. Banožić je o detaljima nesreće ispitan prije tjedan dana. Njegov dolazak u zgradu policije bio je pomno isplaniran, kako bi se on što manje kretao od ulaza do sobe za ispitivanje te kako bi ga vidjelo što manje ljudi.

Telegram piše kako policijski službenici nisu smjeli koristiti lift pod izlikom da je u kvaru, iako je bio ispravan. Osoblju na katu je rečeno da ne izlazi iz svojih ureda dok Banožić ne ode. Načelnik Zovak, bratić čovjeka koji je s Banožićem bio u kafiću na dužnost je stupio potkraj ožujka ove godine. Navodno se upravo bivši ministar zalagao za njegovo imenovanje.

Banožić s edemom mozga prebačen na intenzivnu: Doznali smo o kakvim se teškim ozljedama radi




Uhodan posao s državom

Inače, Zlatko Zovak je stopostotni vlasnik i direktor tvrtke Jet-Set, registrirane u Vrbanji za poslove niskogradnje. Ta je tvrtka lani ostvarila dobit od 8,6 milijuna kuna (1.141.416,15 eura), dok joj je dobit u 2021. godini iznosila nešto manje od milijun eura. Taj je novac stečen u poslovima s državom.

Tvrtka je potpisala ugovor s Hrvatskim vodama vrijedan 4,4 milijuna eura za poslove uređenja retencije Glogovica u Brodsko-posavskoj županiji te za radove na gradnji šumske ceste Jakopići – Oštrc/Oštrc – Črne Mlake u Zlataru, vrijedne 630.000 eura. Uz to, imaju ugovore s Hrvatskim šumama, HAC-om i HŽ-om.




Jet-Set inače slovi kao veliki donator HDZ-a u kampanjama. Nedavno je otkriveno da je šef HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a, Josip Đakić u lipnju kupio kuću s vrtom od 627 kvadrata u Petrčanima. Vlasnik te nekretnine bila je tvrtka Jet-Set koja je na toj kupoprodaji uprihodila 250.000 eura.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.