Foto: YouTube Screenshot

Oružje koje bi moglo promijeniti ratovanje: Pogledajte kakvu su metalnu neman Kinezi stvorili

Autor: B. D.

Kineska vojska otkrila je novo oružje koje izgleda kao nešto iz filmova znanstvene fantastike. Riječ je o robo-psima s montiranom puškom koji su visoko pokretljivi i može ih se nadograditi za ispunjavanje različitih specijaliziranih zadaća.

Kina je uoči vojnih vježbi koje provodi u suradnji s Kambodžom Golden Dragon 2024 objavila dvominutnu snimku koja demonstrira što sve novi kineski roboti mogu. Četveronožni roboti na leđima imaju montiranu automatsku pušku, piše CNN.

“Može poslužiti kao novi član u urbanim operacijama. Roboti mogu zamijeniti ljude u misijama izviđanja i identificiranja neprijatelja te gađanja meta, rekao je vojnik Chen Wei na državnoj kineskoj televiziji CCTV.

Robo-psima se upravlja s pomoću daljinskog

U snimci koju je vojska objavila robo-pas hoda, skakuće, leži i kreće se unatrag. Na jednoj snimci vidi se i kako puca iz strojnice koja mu je na leđima, a u drugim snimkama vidi se da se na robo-pse mogu montirati i plamenobacači. Robotima se upravlja s pomoću daljinskog uređaja.




Došlo je do pucnjave između izraelskih i egipatskih vojnika: Stižu izvješća, ima mrtvih i ozlijeđenih

Kineska i američka vojska i ranije su koristile robote u vojnim vježbama. Kina je prošle godine pokazale robo-pse naoružane puškama u vojnoj vježbi u kojoj su sudjelovale i postrojbe iz Kambodže, Malezije, Tajlanda i Vijetnama.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.