Foto: Ivan Peric / CROPIX

Obitelj poginulog Gorana zgrožena Banožićem, oglasio se odvjetnik: ‘Nakon ovakvog istupa’

Autor: V.S

“Mogu samo reći da je to što je rekao sramotno i da je prevršio svaku mjeru tim izjavama, ali zasad nećemo detaljnije izlaziti u javnost, već ćemo se o svemu konzultirati s našim odvjetnikom i tu situaciju rješavati na sudu”, riječi su kojima je član obitelji poginulog Gorana Šarića komentirao jučerašnji istup bivšeg ministra obrane Marija Banožića.

Banožić je, podsjetimo, u intervjuu za RTL rekao da kobnog 11. studenog nije došlo do frontalnog sudara, kao i da je do “samog trenutka pokušavao da ne dođe do tog kontakta”.

Odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo za Jutarnji je potvrdio da je obitelj zgrožena izjavama, dodavši da još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra.

Foto: Ivan Peric / CROPIX

‘Promijenili su se zakoni fizike’

“Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake”, otkrio je vinkovački odvjetnik.

Mještani iz Privlake iz koje je Šarić podrijetlom i gdje mu žive majka i brat nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor.

“Pročitao sam što je rekao i mogu samo reći da su se izgleda promijenili zakoni fizike, ali nam to nitko dosad nije prijavio. Sada smo i to doznali. Nevjerojatno je da netko tako nešto izjavi pokraj svih onih slika i snimaka koje smo vidjeli. Gadljivo je to”, rekao je za Jutarnji Drago iz Vinkovaca.

Podsjetimo, Banožić je jučer javno istupio po prvi put nakon šest mjeseci i iznio svoju stranu priče o nesreći. “Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, ono što je neistinito i to se treba ispraviti”, rekao je Banožić pa pobrojao sve ozlijede koje je zadobio.




Banožićeva odvjetnica sprema preokret: ‘Nije kriv, pokojni je bio pod utjecajem alkohola’

“Imao sam nogu polomljenu na tri mjesta, slomljeno 7-8 rebara, vodu u plućima, dvadesetak šavova na licu, bio je neki udarac straga koji je uzrokovao ozljede mozga. Liječničko osoblje je bilo na razini, brzo su me operirali. Vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto”, rekao je novinaru.




Također tvrdi da je imao 0,0 promila alkohola u krvi te da medicinska služba mora objasniti kako je nalaz s 0,2 promila dospio u javnost. “Te večeri nisam bio pijan i ne sjedam u auto ako znam da ću popiti i da ću imati oružje”, istaknuo je.

 

 

 

Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.