Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Nova akcija USKOK-a, dvojica su uhićena: Meta istražitelja su istaknuti dužnosnici

Autor: M.P.

USKOK je izvijestio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Istarske županije. Akciju provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

“Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, navodi USKOK.

Kako javlja N1, prema potvrdi iz tri izvora, riječ je o slučaju u kojem se zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Puli Željka Perčinlića sumnjiči da je pokušao izbjeći plaćanje kazne za parkiranje od 15 eura.

Kazna mu je oproštena

USKOK sumnja da mu je kazna oproštena te da je to učinio pročelnik Upravnog odjela za lokalnu i mjesnu samoupravu Nebojša Nikolić. Za nepropisno parkiranje kazna od 15 eura narasla je na oko 700 eura jer Perčinlić nije dostavio podatke o vozaču. Dan nakon što je skandal otkriven, Nikolić podnosi ostavku na mjesto pročelnika, a USKOK je, prije jutrošnjih uhićenja izuzeo svu potrebnu dokumentaciju iz Grada Pule.

Među ostalim, tu se nalazila i službena bilješka u kojoj je stajalo da je nalog za plaćanje kazne poništen po pročelnikovoj odluci. Kaznu je zamjeniku u pulskom tužiteljstvu još u ožujku napisao gradski prometni redar. Zabilježena je registracija nepropisno parkiranog vozila, te je poslana vlasniku kako bi dostavio podatke o vozaču.

Perčinlić, međutim, to nije učinio, već je, kako se sumnja, otišao k Nikoliću koji je kaznu stornirao. Sada su obojica uhićeni.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.