Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nobilo misli da je Modrića trebalo procesuirati: ‘Ako je zadužio Hrvatsku, postoji pomilovanje’

Autor: M.P.

Državno odvjetništvo odustalo je od dizanja nove optužnice protiv Luke Modrića i progona zbog optužbi za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku. Dvaput su podizali optužnice protiv Modrića i Dejana Lovrena i oba puta odbačene na zagrebačkom Općinskom kaznenom i Županijskom sudu pa do suđenja nije niti došlo.

Ovaj slučaj komentirao je odvjetnik Anto Nobilo. “Novi državni odvjetnik je nogometaš pa je očito senzibiliziran prema nogometašima. Nisam pratio slučaj Modrić precizno, ali čini mi se da je prvi postupak koji se vodio protiv Modrića obustavljen i onda je to bila presuđena stvar.

Pogriješilo je Državno odvjetništvo kada je obustavilo postupak i kada su ga obustavili nisu ga mogli optužiti. Modrić i Dejan Lovren su lagali pred sudom i oni su trebali biti procesuirani, a ako netko smatra da su zadužili Hrvatsku, onda postoji institut pomilovanja. Ovako se pravosuđe izblamiralo, ali i prije nego što je došao Ivan Turudić“, rekao je Nobilo za N1.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Nobilo: Turudićeva priopćenja su fasada

Na stranicama Državnog odvjetništva Republike Hrvatske osvanulo je priopćenje s informacijom da se Ivan Turudić sastao s europskom tužiteljicom Tamarom Laptoš. Nobilo kaže, normalno je da na sastanku raspravljaju o ovlastima i o tome se ne daju priopćenja.

“Novi državni odvjetnik je u dva slučaja izabrao priopćenja, a mislim da su ta priopćenja fasada da se zavara ključna stvar. Prvo priopćenje o Liniću, radi se o prastarim kaznenim prijavama koje zasigurno nisu teme nekog posebnog sastanka, to su Linićevi odvjetnici rutinski mogli utvrditi. Instinkt mi kaže da je to trebalo prikriti neku drugu temu, izgleda da je to modus operandi državnog odvjetnika.

Isto je i s Laptoš, razgovarali su i o ovlastima, ali morala je biti i neka dodatna tema. Meni napamet pada Sani Ljubičić koja radi kod Laptoš u Europskom uredu i očigledno postoji osnovna sumnja da je ona počinila kazneno djelo u slučaju Agrokor”, dodao je odvjetnik. Nobilo je zaključio da Turudić uvijek dao priopćenje koje je maska, a iza toga postoji druga tema.

Konačno je ova odluka smirila Luku, nije to ‘igra’ koju on voli igrati







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.