FOTO: Ured predsjednika

Nikad gori odnosi između Hrvatske i ‘Vučićeve’ Crne Gore, a sad novi potez koji daje nadu

Autor: M.D.

Unatoč međudržavnom sukobu zbog rezolucije o Jasenovcu, veze između Hrvatske i Crne Gore nikad nisu bile bolje. Barem što se tiče prometne povezanosti. Naime, iz Budve je prema Dubrovniku tijekom subote po prvi put isplovio brod na izravnoj liniji.

Brod Antonija, kojim upravlja hrvatska brodarska kompanija Kompas, dug je 32 metra i može primiti 242 putnika. Linija je redovitog karaktera, a prometovat će dvaput dnevno. Kako pišu Vijesti.me, cijena karte u jednom smjeru je 55 eura, dok je za povratnu potrebno izdvojiti 69 eura.

“Ovo je zaista fenomenalno, do Dubrovnika smo za oko dva sata, a inače bi to putovanje uz gužvu na cestama i granici trajalo puno dulje. Pritom, nema vrućine, na otvorenom ste moru. Zaista fenomenalno”, rekao je za Blic jedan od putnika, Rastko Sekulović.

Poveznica s Europom

Ova linija je samo jedan od velikih infrastrukturnih i prometnih projekata koje su najavile crnogorske vlasti s ciljem povezivanja zemlje s Europskom unijom i drugim zemljama regije. Uskoro kreće linija Bar – Ancona, ali i izgradnja mosta na Šćepan Polju, što je veza prema BiH, ali i izgradnja još jedne željezničke postaje koju planiraju realizirati u suradnji sa Srbijom.

Milanović nazvao predsjednika Crne Gore zbog rezolucije o Jasenovcu, evo što mu je rekao




“Ovu liniju najavili smo još u siječnju, ali nitko nam tada nije vjerovao. Ovim smo pokazali da ono što obećamo, zaista i ispunimo. Ovo je jako važan projekt i zahvaljujem svim suradnicima koji su pomogli da se on realizira. Ovo će rasteretiti u velikoj mjeri cestovni promet do Dubrovnika, preko Herceg Novog, jer se na granici čekalo i po nekoliko sati, rekao je crnogorski ministar prometa Filip Radulović.

Izvršni direktor Kompasa nada se da će linija ostati aktivna i u sljedećim godinama. “Zahvaljujem se Vladi, ministarstvu i premijeru, ovaj projekt je ambiciozan i završen u zaista rekordnom roku. Očekujem da će linija raditi dugo, dugo i nakon što Crna Gora uđe u Europsku uniju”, poručio je Bojan Aljinović.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.