Photo: Marko Prpic/PIXSELL

NIJE IZRAZIO NI SUĆUT? Bozanić odbio voditi Bandićev sprovod? Porfirije ga nahvalio još u nedjelju

Autor: Iva Međugorac

Monsinjor Zlatko Koren predvoditi će vjerski obred na posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, vijest je to koja je iznenadila mnoge koji su poznavali njegove odnose sa kardinalom Josipom Bozanićem.

S njim je Bandić posljednjih desetak godina imao prisne odnose, nerijetko su se sastajali te su surađivali po pitanju svih značajnijih vjerskih tema u Gradu Zagrebu, a osim toga suradnju su njegovali i radi značajnog broja crkvenih nekretnina po gradu.  Neslužbeno iz crkvenih krugova saznajemo kako je Bozanić bolestan te da je to razlog radi kojega gradonačelnika neće ispratiti na onaj svijet, međutim, pomalo je čudno i to što Bozanić Bandiću nije izjavio sućut, a neobično je i to što sve i da je bolestan na Bandićev sprovod nije poslao nekoga od pomoćnih biskupa.

Zanimljivo, Patrijart Porfirije, poglavar Srpske pravoslavne crkve, je posljednjoj nedjeljnoj propovjedi izrazio žaljenje zbog Bandićeve smrti, ali iako je najavljen ni on neće nazočiti posljednjem ispračaju zagrebačkog gradonačelnika.

Inače, Bandić će biti pokopan na početku Aleje velikana uz mirogojske arkade, na istaknutom mjestu na samom početku Aleje Hermana Bollea. Na sprovodu će nazočiti klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj, ali, ponavljamo, ne i Bozanić s kojim su gradski poglavari nastojali stupiti u kontakt kako bi poveo posljednji ispraćaj dugogodišnjeg gradonačelnika, što se na koncu ipak nije dogodilo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.