Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Netko je uspio slikati najbizarnije policijsko vozilo u Hrvatskoj: ‘Najbolje potjere su bile s time’

Autor: M.D.

Kako bi održavala javni red i mir te što promptnije izlazila na intervencije i u potjere, policija se koristi raznim vozilima. U voznom parku nalaze se automobili, kombiji, pa čak i oklopna vozila, helikopteri, brodovi i gliseri.

No, sudeći prema fotografiji koja je snimljena na zagrebačkom jezeru Jarun, čini se da policija ima još nešto u svojem arsenalu. Naime, netko je snimio plavu pedalinu s natpisom “policija” i – vanbrodskim motorom.

Ovakvo neobično plovilo privuklo je pažnju brojnih komentatora na Redditu. Neki su se odmah našalili s prilično čestom javnom nabavom novih policijskih vozila koja je potrebna s obzirom na troškove održavanja i kilometražu koju prijeđe policijski vozni park.

“Vjerojatno kupljeno za mizernih 350.000 eura”, glasio je jedan komentar na kojeg se odmah nadovezao drugi: “Rabljeno, 10 godina starost, 230.999 kilometara. Prilika”, ustvrdio je netko vidjevši sliku.

Foto: Reddit

Kakav motorin

Netko je posumnjao da vozilo zaista pripada policiji jer “nema natpis ‘sigurnost i povjerenje'”, dok su drugi čak vidjeli to neobično plovilo u akciji. “Najbolje potjere za gledanje su bile s time”, napisao je jedan svjedok.

No, mnogima je upalo u oko to što je riječ o pedalini, dakle plovilu koje se pokreće isključivo ljudskom snagom, na koju je instaliran vanbrodski motor. U očima jednog komentatora, potjere bi izgledale “monty-phytonovski”. “Kad upališ motor, moraš dignuti noge jer će ti pedale krenuti klaparati sa puno okretaja po minuti”, dao je jedan sigurnosni savjet.

Policija poslala važno upozorenje: Pazite se ove čudne žene




Neki su zbog toga ustvrdili kako nije riječ o pedalini nego “motorinu” i “pedoromu”. Ipak, dio komentator drži kako je ovo vozilo zapravo za otpis. “Slovenska ratna mornarica u procesu otkupa da se pojača”, zaključio je netko.

No, šalu na stranu. Ovdje nije riječ o službenom plovilu Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno hrvatske policije. Naime, riječna i morska plovila su bijele boje, a uz natpis “policija” na njima je naveden i registracijski broj koji se sastoji od slovne kratice imena mjesta veza i brojke te oslikan logotip MUP-a.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.