Foto: Ante Cizmic / CROPIX, Ilustracija

Nasilje među učenicama zabrinulo Hrvatsku: Jedna povukla posebno grozan potez

Autor: N.K

U nedjelju se društvenim mrežama proširila snimka koja je izazvala zgražanje javnosti.

Na njoj su prikazane dvije mlađe ženske osobe koje maltretiraju treću djevojku. Prema neslužbenim informacijama koje je dobila Slobodna Dalmacija, riječ je o splitskim učenicama, od kojih je jedna osmašica, a druga učenica prvog razreda srednje škole.

Nakon što je snimka postala viralna, dvije djevojke provele su noć u policijskoj postaji, a sada ih očekuje kriminalistička obrada. Prema neslužbenim izvorima, prijeti im kaznena prijava za nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, te postoji mogućnost da budu privedene na daljnje ispitivanje pred Općinsko državno odvjetništvo.

Foto: Josko Supic / CROPIX, Ilustracija

Jednoj prijete teške optužbe

Policija je pokrenula postupak te će razgovarati sa žrtvom zlostavljanja i ostalim svjedocima. Također, bit će im oduzeti mobiteli, a izgledno je da će biti teretene za povredu privatnosti, što za sobom nosi kaznu zatvora do dvije godine.

Jedna od nasilnica je djevojci koja kleči na tlu zadala udarac nogom u leđa, što bi ju moglo dovesti pod optužbu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Za to je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Nakon sezone iz noćne more Modrićev suigrač napokon saznao prekrasnu vijest koja sve briše




Osim toga, za nasilničko ponašanje prijeti im kazna zatvora do tri godine.

Ovaj incident još jednom podsjeća na ozbiljnost problema nasilja među mladima te potrebu za adekvatnom reakcijom institucija kako bi se zaštitila sigurnost i integritet svakog pojedinca u društvu.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.