Foto: Ranko Suvar / CROPIX, Ilustracija

Muškarac usred noći pokušao ubiti suprugu: Pogledajte koliko imaju godina

Autor: V.S

Žena stara 83 godine umalo je noćas izgubila život nakon što je na nju hladnim oružjem nasrnuo njezin šest godina stariji suprug. Muškarac je uhićen zbog pokušaja femicida, odnosno “teškog ubojstva ženske osobe”, izvijestila je policija.

Objavili su i kako je do užasa došlo u stanu oko četiri sata ujutro kada je 89-godišnjak supruzi zadao više udaraca hladnim oružjem u predjelu glave i vrata.

Žena je zahvaljujući naporima liječnika preživjela i nalazi se u bolnici, dok je njezin nasilni suprug uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Što ga čeka?

Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru 89-godišnjak je prijavljen za teško ubojstvo ženske osobe u pokušaju, što je teži, odnosno rodno utemeljen oblik tog kaznenog djela.

Prema posljednjim izmjenama Kaznenog zakona iz ožujka 2024. teži oblik kaznenog djela utvrđuje se, među ostalim, ako je zločin počinjen prema bliskoj ili ranjivoj osobi te osobi koju je počinitelj već ranije zlostavljao ili se prema njemu nalazi u odnosu podređenosti ili zavisnosti.




Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.