Milinović na zabavi zapjevao veliki hit, neki mu zamjerili: ‘Nije primjereno gradonačelniku’

Autor: V.K

Doktor Darko Milinović, bivši istaknuti HDZ-ovac i ministar, pobijedio je na izborima za gradonačelnika u Gospiću, a sudeći prema snimci koja kruži društvenim mrežama, novopečeni gradonačelnik se odlučio malo opustiti. Naime, na njoj se vidi kako Milinović u nekom šatoru, prema riječima svjedoka, “zajedno s Romima pjeva najveće hitove srpske estrade”. Pozadinu snimke je za Dnevno pojasnio sam Darko Milinović.

Naime, nekima je sporno to što je Milinović u jednom trenutku uzeo mikrofon pa zapjevao pred okupljenima u šatoru hit Miroslava Ilića “Nije život jedna žena”.

Iako se snimka završava nakon što Milinović otpjeva pjesmu, upućeni kažu da se na repertoaru našla i omiljena pjesma Milorada Dodika, “Ne može nam nitko ništa” poznatog bosansko-srpskog pop-folk pjevača, Mitra Mirića. Teško je komentirati odabir pjesama budući da ih se u Hrvatskoj može čuti na gotovo svakoj zabavi ili vjenčanju te bi se moglo reći kako one već imaju i nadnacionalni status, ali čini se kako se dijelu građana Milinovićev performans ipak nije svidio smatrajući da takav repertoar nije prikladan za jednog gradonačelnika, posebno u svjetlu osjetljivih odnosa između Hrvatske i Srbije.

Za komentar smo nazvali i Darka Milinovića koji nam je pojasnio pozadinu snimke koja se širi društvenim mrežama.

Milinović: ‘Te poruke su ispod svakog ljudskog dostojanstva”

“Nije bilo nikakvo slavlje nakon preuzimanja dužnosti nego…Te nacionalističke i šovinističke poruke što plasiraju oni koji se ne mogu pomiriti s porazom su ispod svakog ljudskog dostojanstva i morala te ih neću komentirati. Ali, prije 15 dana sam obećao da ću doći na rođenje kćeri Ivana u romsko naselje i tada su me tražili da obećam kako ću otpjevati jednu pjesmu što sam i učinio. Tko sam ja da biram glazbu na veselju na koje sam pozvan. Ja ljude ne dijelim po nacionalnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti”, rekao nam je Milinović nakon što su se u javnosti pojavile prozivke da pjeva hitove srpske estrade.

Različite reakcije

Ova snimka brzo se proširila društvenim mrežama. Dok su jedni hvalili Milinovića za njegov pristup i bliskost s građanima, drugi su kritizirali način proslave i odabir pjesama, smatrajući ga neprimjerenim. Njegovo spontano slavlje s Romima može se tumačiti kao poruka jedinstva i prihvaćanja različitosti, ali također je izazvalo i diskusiju o granicama političkog ponašanja.




Milinović nakon pobjede priznao: ‘Išli su po selima i govorili da mrzim Srbe, gnjusna laž’

Bez obzira na podijeljena mišljenja, jedno je sigurno – Milinović je uspio privući pažnju i pokazati drugačiju stranu politike. Njegov trenutak slavlja zasigurno će se još dugo prepričavati u političkim krugovima i među građanima Gospića.




Autor:V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.