FOTO: Danijel Soldo / CROPIX

Milanović otputovao za BiH, upogonio je Blackhawk: Evo zašto nitko nije znao

Autor: I.G.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je u Tomislavgradu položio vijenac te zapalio svijeću kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Predsjednik je sudjelovao i na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 32. obljetnice Brigade “Kralj Tomislav”.

Predsjednik je za put u BiH opet koristio vojne resurse, doznaje Dnevnik Nove TV. Milanović je tako odletio iz Zagreba američkim helikopterom Black Hawk do malog aerodroma u Sinju, odakle je štićena kolona nastavila putovanje do Tomislavgrada automobilima.

Na isti su se način vratili u poslijepodnevnim satima.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ceremonija u Tomislavgradu

Podsjetimo, Milanović je danas na središnjem gradskom trgu u Tomislavgradu s izlaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeće za poginule hrvatske branitelje u BiH. Lani je odličjem Nikole Šubića Zrinskog odlikovao Brigadu kralja Tomislava, čiji su pripadnici sudjelovali su u nizu vojnih operacija, uključujući i oslobodilačke operacije koje su prethodile Oluji i nakon nje koje su dovele do oslobađanja Hrvatske, okončanja rata u BiH i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma.

Milanović na 32. obljetnici Brigade Kralj Tomislav: ‘Borili ste se teško i krvavo u nedavnom ratu’

„Borili ste se teško i krvavo u nedavnom ratu. Niste imali oružja, opreme, novca. Hrvatska država je pomagala koliko je mogla, Hrvatska je dala puno, međutim, i Hrvatsko vijeće obrane je dalo puno“, rekao je predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu u Tomislavgradu na obilježavanju 32. obljetnice osnutka Brigade „Kralj Tomislav”.




U prigodnom obraćanju predsjednik Milanović podsjetio je kako je odlikovao hrvatske gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane, brigadu Vojne policije te Brigadu „Kralj Tomislav“ odlikovanjima Nikole Šubića Zrinskog. „To je iznimno odlikovanje koje pokazuje kako ja, kao trenutni hrvatski predsjednik, vidim stvari. A vidim tako da je vaš doprinos isti kao doprinos Hrvatske vojske, da ste se borili i stradali na isti način i da ste dio jednog borbenog korpusa i jedne ideje i obrane, jednog braniteljstva i jednog osloboditeljstva“, poručio je Predsjednik.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.