Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milanović odobrio rošadu u tajnoj službi: Pojavilo se novo ime, evo što će biti s Markićem

Autor: M.D.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisao je danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije u razdoblju od 6. srpnja do 31. kolovoza 2024.

Isto tako, predsjednik Milanović potpisao je danas Prijedlog kandidata za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se utvrđuje da je Hrvoje Omrčanin kandidat za zamjenika ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije.

Podsjećamo, nakon što mu je istekao mandat ravnatelja SOA-e, Daniel Markić imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e s danom 6. svibnja 2024. do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok od dva mjeseca.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

SOA dobiva zamjenika ravnatelja

SOA do sada nije imala zamjenika ravnatelja iako je Zakonom o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske dužnost zamjenika ravnatelja predviđena. Predsjednik Milanović smatrao je nužnim imenovati i zamjenika ravnatelja SOA-e te je inzistirao na tome.

Plenković otkrio tko će biti na čelu SOA-e: ‘Odabran da postane direktor Intelligence centra’

“Još jedna informacija, u komunikaciji s Uredom predsjednika riješili smo pitanje SOA-e, gospodin Markić je odabran da postane direktor Intelligence centra za EU od rujna. Dogovor je da mu se mandat produlji još dva mjeseca, a da Hrvoja Omrčanina imenujemo za zamjenika i nakon toga ćemo se vratiti na tu temu”, otkrio je jučer premijer Andrej Plenković.




Autor:M.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.