Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Marko Milić otkrio je li ‘otjerao’ Šeksa od Plenkovića: ‘Sve sam kasnije objasnio’

Autor: M.P.

Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH, gostovao je u utorak u političkom talk showu ‘1 na 1’ Romana Bolkovića. Komentirao je aktualna politička događanja rekavši da je suradnja HDZ-a i Domovinskog pokreta utemeljena na povjerenju te imaju stabilne uvjete za funkcioniranje.

“Oporba je cijelu kampanju vodila optužujući HDZ da je korumpiran, proklamirali su govor mržnje, uveli neviđen vulgarizam na političku scenu, a sada ista ta ljevica nastoji prikazati našu koaliciju da će biti ideologizirana i unijeti ideološke razdore, što nije slučaj”, rekao je Milić i za isključivost optužio ljevicu.

Kazao je da su s DP-om razgovarali o ideološkim pitanjima, a u koalicijski sporazum uvedena je odredba koja se tiče praćenja primjene interpretativne izjave u okviru konvencije Vijeća Europe o sprečavanju nasilja nad ženama i borbe protiv nasilja nad ženama i djecom. Komentirao je i podršku manjina Vladi, kazavši da je HDZ-ova vlada uspostavila najviše standarde zaštite nacionalnih manjina te da su manjine sada našle model koji je omogućio formiranje stabilne većine i Vlade, ali i nastavak provođenja svih politika koje se tiču nacionalnih manjina.

Foto: HRT

O Milanoviću: Nitko iz Vlade neće s njim pričati

Milić je govorio i o predsjedničkim izborima koji će se održati krajem ove godine. “Građani će moći ocijeniti mandat Zorana Milanovića, koji će ostati upamćen po tome što je sudjelovao na parlamentarnim izborima, kršeći Ustav i na kraju je na njima doživio težak poraz od Andreja Plenkovića, nakon što je na neki način dezavuirao cijelu funkciju predsjednika Republike, ustavni poredak, demokratske vrijednosti koji su minimum za izbornu utakmicu. Mandat će mu ostati zabilježen po proruskim stavovima, po oklijevanju oko iskazivanja potpore Ukrajini kao žrtve ruske agresije i po tome da je unio govor mržnje te snizio razinu političke kulture i dijaloga u hrvatskom društvu i na političkoj sceni”, smatra Milić.

Kaže da će građani na izborima donijeti svoj sud, ali da je zbog svega navedenog isključena mogućnost da bilo tko iz Vlade razgovara s Milanovićem o bilo kojoj temi.

“On je sam krivac takvog pristupa, sam je krivac zašto je SDP tako prošao na parlamentarnim izborima i neka se zamisle birači i ljevice što ako slijede slijepo Milanovića kao što su ga slijedili u nekoliko posljednjih političkih utakmica. Prije svega ne mislim na birače ljevice, nego upravo na predstavnike SDP-a. Mi imamo svoj put, nećemo se puno niti zamarati njime i fokusirani smo na svoje bitke”, poručio je. Rekao je i da Plenković nema namjeru otići u Bruxelles te da mu je namjera ostati premijer i raditi na dobrobit Hrvatske.

Foto: HRT

Incident sa Šeksom:

Bolković ga je podsjetio na jednu priliku kada se stekao dojam da je od Vladimira Šeksa tražio da se odmakne Plenkovića na nekoj presici.




“To je primjer kada malo i medijske interpretacije uzmu maha. Gospodina Šeksa iznimno poštujem, on je institucija na našoj političkoj sceni. I danas su njegova razmišljanja itekako korisna i važna. Nikad nijednim potezom ne bih doveo u pitanje njegov rad i njegovo prisustvo bilo gdje. A ovdje se očito radilo o jednoj malo pretjeranoj interpretaciji jednog kolege novinara, koju sam ja kasnije i objasnio i naravno da nije bila intencija nigdje udaljavati gospodina Šeksa”, objasnio je.

Plenković je napravio četiri ogromne pogreške: Sve su vezane za ljude koje u tajnosti štiti




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.