Foto: Josko Ponos/CROPIX

Mamić prekinuo šutnju o Milanoviću i Plenkoviću: ‘Jedan je frajer, a drugi tableta za smirenje’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Nakon godinu medijske šutnje bivši šef Dinama Zdravko Mamić, koji posljednjih godina živi u Međugorju u koje je pobjegao od hrvatskog pravosuđa, dao je intervju za Dnevni Avaz u kojem se prisjetio uspomena s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, ali je dao i svoj komentar aktualne političke situacije u Hrvatskoj.

“Sjećam se kad je Tuđman s kojim sam se često družio, na dnevnoj bazi, jer je bio lud za Dinamom koji mu je bio važan kao Hrvatska, želio da Hrvatska kroz sport izađe u inozemstvo, sanjao je da s nekim igramo prijateljsku utakmicu. Ja nisam shvaćao zašto mu je to toliko važno”, rekao je Mamić pa otkrio što mu je Tuđman na to rekao.

“Sine, za nas nitko ne zna”. Mamić zatim kaže, doveo je najstarijeg njemačkog bundesligaša na prijateljsku utakmicu. “Da sam Tuđmana tada pitao daj mi pola Zagreba, dao bi mi. Shvatio sam, svaki čovjek ove planete zna gdje je Hrvatska, dolaze iz cijelog svijeta i troše pare, znaju za Modrića, a mene strpaju u zatvor”.

Foto: Screenshot/Dnevni Avaz Youtube

‘Zaradio sam milijune, danas nemam ništa’

Ustvrdio je kako danas nema ništa iako je, priznaje, zaradio milijune. “Ne poznajem čovjeka kojem je više novaca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji od mene. Ja danas nemam ništa. Imam ime i prezime, imam sebe, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu otvoriti, ni u Europi, ni u BiH. To je moja situacija”, rekao je.

Mamić je rekao da može glasati na izborima te da je uvijek glasao za HDZ, a na lokalnim izborima za Milana Bandića, no ovaj put neće izaći na biralište. “Svojim glasom ne mogu ništa promijeniti, SDP me spremio u zatvor, a ovi čiji sam ja bio i čija sam bio žrtva, oni su me pomnožili sa nulom, pustili nizvodno, nema potreba da im dajem, nek se gone tamo, nek vladaju”.

Mamić o Milanoviću: On je frajer, baraba, simpatičan mi je

Osvrnuo se i na Zorana Milanovića i Ivana Turudića te na prepucavanje predsjednika i premijera Plenkovića. “Iako sam pod Milanovićevim režimom prognan, Milanović je frajer, baraba s ulice i u tom kontekstu mi je simpatičan, moram mu zahvaliti jer ima karaktera i mu*da, kada god ga je netko pitao za mene, iznio je niz komplimenata, vidim da me i citirao simpatično, pozdravljam ga i želim mu svu sreću i zdravlje”, rekao je na početku te otkrio da mu nešto ipak zamjera vezano za njegov sudski proces.




“Zamjeram mu kao pravniku jer nije napravio neki protest, iako on nema nikakve ovlasti. Dobro je ovo što radi s ovim kriminalcima u pravosuđu i Ustavnom sudu i tu ima moju punu podršku. Puno prije sam od njega na to ukazivao, ali su on i drugi tada šutjeli. Ali kad zaigra mečka pred njihovim vratima, e, onda je drugačije. Naravno, ne slažem se u osudi Ivana Turudića jer njega osobno dobro poznajem i slobodno mogu reći da je to čestit i dobar čovjek. Prije njega su bili zlikovci u Državnom odvjetništvu, a on je častan, dobar, obiteljski čovjek. Mogu reći da mi je prijatelj, a to mu sada radi probleme. Ali nije on gu*ica, taj ne okreće leđa – taj je neustrašiv”, rekao je Mamić.

“Ne bore se oni jer on ima mana – pa prošao je sve sigurnosne provjere. Boje se jer dolazi po prvi put netko izvan njihovog sustava koji im remeti planove i budite sigurni da će ih puno zakukati. Jadna im majka kad uzme uzde u svoje ruke jer je vrstan pravnik i neustrašiv frajer. Siguran sam da će biti na ponos pravde i istine”, dodao je.

Foto Damjan Tadic / CROPIX

O Plenkoviću: Nije lopov, ali su lopovi oko njega

Dotaknuo se i Andreja Plenkovića. “Da nema njega, Hrvati bi se kuhali u loncima za ručak. Kad god je kriza, on je ona tableta za smirenje. Obrazovan i dobar političar. Jedan od rijetkih Hrvata koji nije lopov, ali su lopovi oko njega. Mnogi su to zloupotrijebili, iako nije normalno da mu ode iz Vlade 32 ministra. Znači da je loš trener”, rekao je.




“Zamjeram mu što ne dozvoljava da mi se pomogne, iako zna da je sve oko mene montirano. Imamo istog frizera pa sam jednom tamo rekao da sam ponosan što ga poznajem. Mislio sam da imam neku simpatiju kod njega, ali svi ga se boje i on neće da mi se po zakonu pomogne. Neka im je i njemu i Milanoviću na savjest, ali ja baš zbog njih prvi put neću izaći na izbore jer ne znam za koga više želim da pobijedi”, zaključio je.

Dalić je dobio što je tražio: Jedan igrač posebno se istaknuo, bio je izvrstan

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.