Foto: Goran Mehkek / CROPIX, Ilustracija

Majka i sin star 50 godina završili na sudu zbog svete vodice: U sekundi eskaliralo

Autor: B. D.

U Zagrebu se prošlog mjeseca odigrala prilično neobična drama, u kojoj na sreću nitko nije ozbiljno stradao, ali je majka dovela sina pred sud. Općinski prekršajni sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu protiv 50-godišnjaka koji je gurnuo svoju 80-godišnju majku.

Incident je izbio zbog neobičnog svađe. Naime muškarac je u Zagrebu 28. ožujka oko 8:30 sati ujutro špricao svetu vodu po stanu. Majka ga je zatražila da prestane jer, kako je istaknula na sud “nije on svećenik da blagoslovi stan”. Sin ju je ignorirao, na što ga je ona polila čašom vode.

U tom momentu on ju je odgurnuo, a gospođa je izgubila ravnotežu i pala na pod. Uznemirena i prestrašena nazvala je kći, koja je pozvala interventnu policiju.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Izrečena mu je mjera zabrane uznemiravanja

Sutkinja Maja Županić Ukropina navodi da je muškarac počinio “nasilje u obitelji na štetu majke primjenom fizičke sile uslijed koje nije nastupila tjelesna ozljeda”.

Procurila jeziva pozadina ubojstva u Slavoniji, privedena četvorica: ‘Malo je šokantno’

Nije mu izrekla novčanu kaznu, ali mu je odredila zaštitnu mjeru zabrane uznemiravanja žrtve nasilja u obitelji u trajanju od jednog mjeseca. Zagrebačka policija u idućih mjesec dana provjeravat će poštuje li “lažni svećenik” mjeru, a ako je prekrši, dobit će novčanu kaznu u iznosu od najmanje 390 eura ili kaznu zatvora od najmanje 10 dana.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.