Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

MAFIJA HARA NAJPOZNATIJIM HRVATSKIM GRADOM? Bivši gradonačelnik prozvao HDZ-ovca

Autor: Iva Međugorac

Žestoku, ali i poznatu konkurenciju na lokalnim izborima u Duborvniku dobio je HDZ-ov Mato Franković na kojega u svibnju kreće pomalo zaboravljeni Andro Vlahušić. Bivši gradonačelnik očito nema namjeru štediti svojega aktualnog kolegu pa se slijedom toga na društvenim mrežama obrušio na Frankovića problematizirajući dubrovački GUP.

“Grad po mjeri Frankovića, u službi investitora i bez arhitektonskih natječaja. Donedavno smo slušali kako Dubrovnik uništava nekretninska mafija, koja radi što je volja po gradu. Koja će uništiti naš grad, posijati zgrade po javnim površinama, parkovima, prometnicama. Narušiti vjekovni sklad po kome je Dubrovnik poznat.

Mato Franković, samozvani borac protiv mafije, dubrovački Eliot Ness, nije imenovao mafijaše, niti produženu ruku istih. Ako ne znamo uništavače dubrovačkoga sklada, zadnjih tjedana možemo vidjeti namjere Mata Frankovića i HDZ-a, na konkretnim urbanističko – arhitektonskim primjerima, o kojima svakodnevno svjedočimo.
Izmjenama i dopunama GUP-a na padinama park šume Petka, izgraditi će se zgrade visine 22 metra, ukinuti zeleni pojas između postojećih hotela, kako bi se zadovoljio ekonomski interes investitora. Kada smo radili izmjene važećega GUP-a nisam popustio pritiscima i dozvolio apartmansku izgradnju, na padinama Petke, nego isključivo hotele visoke kategorije, primjerene visine i smještene u zelenilo”, poručio je Vlahušić uz ostalo.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.