Foto: Pixababy

Ljudi ‘letjeli’ po avionu, neki su dobili prijelom lubanje: ‘Bili su prikovani za strop’

Autor: B. D.

Zrakoplov Boeing 787-9 Dreamliner kompanije Air Europa, na letu iz Madrida za Montevideo, glavni grad Urugvaja, doživio je snažne turbulencije te je hitno sletio u Brazil. BBC piše da je ozlijeđeno najmanje 30 osoba.

Let UX045 preusmjeren je na zračnu luku Natal u sjeveroistočnom Brazilu dok je bio na putu za Montevideo, objavila je španjolska kompanija na društvenoj mreži X.

U zrakoplovu je bilo 325 putnika, a turbulencije su se dogodile iznad Atlantika blizu brazilske obale, izjavio je glasnogovornik Air Europe.

‘Trajalo je oko 3,5 sekunde’

Putnik Norys iz Venezuele, koji živi u Urugvaju, izjavio je za urugvajske novine El Observador da je kapetan savjetovao putnicima i posadi da vežu pojaseve zbog očekivanih turbulencija. “Neko vrijeme nakon toga, došlo je do vrlo male turbulencije, jedva se osjetila, a zatim je zrakoplov naglo pao, a mi smo se svi podigli,” rekao je Norys za Daily Mail.




“Oni koji nisu bili vezani pojasom su letjeli, a neki su ostali prikovani za strop. Trajalo je oko 3,5 sekunde,” dodao je svjedok.

Nakon normalnog slijetanja, zrakoplov su dočekala brojna vozila hitne pomoći. Nekim putnicima je bila potrebna liječnička pomoć te su prebačeni u najbližu bolnicu.

Foto: Pixababy, Ilustracija

Neki su zadobili prijelome lubanje

Lokalni liječnički tim izjavio je da su zbrinuli najmanje 30 putnika različitih nacionalnosti, a 10 ih je prebačeno u bolnicu. Neki od ozlijeđenih putnika zadobili su ozljede poput prijeloma lubanje i posjekotina na licu zbog udaraca glavom tijekom turbulencija.




Strašna tragedija tijekom leta iz Londona: Jedna osoba poginula, više od 30 ozlijeđenih

Incident se dogodio nekoliko tjedana nakon što su slične jake turbulencije pogodile let Singapore Airlinesa iznad Mjanmara, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko desetaka osoba, a jedan Britanac je preminuo.

Iako su ozbiljne turbulencije rijetke, nedavne studije pokazuju da klimatske promjene mogu povećati rizik od takvih opasnih situacija.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.