Foto: Dragan Matic / CROPIX

Kradljivcu kipa Brucea Leeja u Mostaru određena kazna: Dugo će odležati za to što je napravio

Autor: B. D.

Sud u Mostaru osudio je na deset mjeseci zatvora čovjeka koji je ukrao kip filmske zvijezde i kung fu majstora Brucea Leeja iz središta grada.

Sud je prihvatio nagodbu između Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i 46-godišnjeg počinitelja, koji je već bio poznat po drugim kaznenim djelima.

Prema presudi, osumnjičeni je najprije opljačkao trgovinu u kojoj je ukrao alat, a zatim je početkom ožujka u Gradskom parku Zrinjevcu odlomio brončani kip Brucea Leeja. Kip je potom prepilio kako bi ga prodao kao sekundarnu sirovinu. Policija ga je ubrzo pronašla i uhitila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mostar Forever (@mostar.forever)




Kip je bio simbol otpora nepravdama

Kip Brucea Leeja postavljen je 2005. godine u središnjem mostarskom parku na inicijativu Ninoslava Raspudića i Veselina Gatala iz nevladine udruge Urbani pokret – Mostar. Cilj postavljanja kipa bio je da Mostar postane poznat po pozitivnim motivima, a ne samo po ratu i razaranju, te da kip simbolizira otpor nepravdama.

BRUCE LEE SIMBOL BORBE PROTIV KORONE U MOSTARU! Oglasila se njegova kćer, evo što kaže




Vlasti sada pokušavaju popraviti kip i ponovno ga postaviti na isto mjesto, gdje je još uvijek vidljivo ime Bruce Lee.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.