Foto: CROPIX

Kosovo upozorava da se stotine Srba spremaju za napad: ‘To nije nikakva politička retorika’

Autor: B. D.

Predsjednik Skupštine Kosova, Glauk Konjufca, izjavio je da kosovske institucije posjeduju točne informacije o stotinama ljudi koji u Srbiji treniraju i pripremaju se za mogući napad na Kosovo. Ove navode potvrdio je i Enver Dugolli, zamjenik predsjednika parlamentarnog Odbora za sigurnost.

Dugolli je tijekom gostovanja na RTV-u Dukagjini izrazio zabrinutost zbog toga što se treninzi odvijaju na teritoriju Srbije, uz znanje međunarodnih posrednika koji na to ne reagiraju.

“Unutar Srbije, na vojnim poligonima žandarmerije, oni koriste infrastrukturu srpske države kako bi se te grupe pripremale i obučavale. To ne govorimo samo mi, to mogu potvrditi i različite obavještajne službe prijateljskih zemalja”, rekao je Dugolli.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘To nije politička retorika’

“Na temelju ovih informacija NATO je donio odluku o povećanju trupa, a države članice NATO-a o povećanju svoje prisutnosti na Kosovu”, tvrdi Dugolli. Podsjetio je na prošlogodišnji napad u selu Banjska, gdje je grupa lokalnih Srba napala kosovsku policiju, pri čemu je poginuo jedan pripadnik kosovske policije albanske nacionalnosti i trojica Srba.

Zastupnica u britanskom parlamentu, Alicia Kearns, prethodno je dala neke podatke o napadu, ali su oni bili zanemareni. Ovaj put, informacije su shvaćene ozbiljno i NATO je reagirao povećanjem prisutnosti, komentira Dugolli.

Licemjerni Srbi prijavljuju Hrvatsku zbog Thompsona, a ovo što oni izvode daleko je opasnije




Dugolli smatra da nije riječ o političkoj retorici, nego o realnom riziku. “To nije nikakva politička retorika, to je nalaz temeljen na informacijama koje država Kosovo posjeduje, ali ne treba dizati paniku. Mir i stabilnost se moraju održati”, naglasio je. Dodao je da se scenarij poput prošlogodišnjeg u Banjskoj ne smije ponoviti te optužio srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za zatvaranje očiju pred ovim problemom.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.