Photo: Zarko Basic/PIXSELL

SRIĆA APELIRA: ’Ako brojke krenu padati ili ostanu iste, polagano bih išao na otvaranje terasa, ali…’

Autor: Matea Vidić

U godinu dana od prvog covid pozitivnog slučaja, naučili smo mnogo, smatra pulmolog Saša Srića. Ističe kako se ne može reći da je svijet u prvih 365 dana bio neuspješan po pitanju pandemije, štoviše, učimo i naučili smo puno toga, govori gostujući u Novom danu N1 Televizije.

Dodaje kako smo tijekom pandemije zabilježili iznimno teške slučajeve obostrane upale pluća, kakva se i inače javlja kod ove bolesti, a pluća je bolest toliko narušena da tek vršci istih ostanu nedotaknuti. Govori dalje kako je veliki broj ljudi spasila terapija “high flow” uređajima.

Brojke novorazaženih sada su nešto manje, iako se opet bilježi blagi porast, no Srića smatra kako i dalje trebamo biti oprezni, izbjegavati masovna druženja te nositi maske.

Osvrnuo se naposljetku i na moguće popuštanje mjera te otvaranje terasa kafića. Govori da će pričekati odluku stožera, a budno će pratiti podatke o novozaraženima.

“Ako će se brojka početi smanjivati ili biti ista, polagano bih išao na otvaranje terasa, ali uz naglasak na to da to ne budu neka velika okupljanja. Pozivam građane da to ne budu značajna okupljanja”, zaključuje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.