Foto: Robert Fajt / CROPIX

Kiša potopila Karlovac, najavljeno novo veliko nevrijeme: Provjerite gdje će najviše udariti

Autor: M.P.

Jučer je Karlovac pogodilo veliko nevrijeme, u gašenju požara koji je buknuo u kući nakon udara groma ozlijeđen je vatrogasac. Prevezen je u KB Dubrava, stabilno je i pri svijesti. U prsnom košu ima nepoznat predmet, a u karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postaji rekli su da ga je možda u leđa pogodio “geler”.

Veliko nevrijeme koje se dogodilo iza 15 sati uzrokovalo je nevolje u prometu. Poplavili su kolnici, prometnice, podvožnjaci, a nekoliko automobila ostalo je zaglavljeno. Vatrogasci su cijelo poslijepodne proveli na intervencijama. Pale su ogromne količine kiše te izazvale bujične poplave.

Danas će mnogi krajevi Hrvatske biti bez oborina, no u četvrtak i petak opet kišovito, mjestimice se očekuje grmljavinsko nevrijeme, a na Jadranu jako jugo.  U prvom dijelu dana promjenljiva naoblaka, lokalno i kiša. Zatim sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu jugozapadni i zapadni, do sredine dana na sjevernom dijelu umjerena i jaka bura. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25 °C.

Foto: DHMZ

 

U četvrtak novo nevrijeme

Danas je žuti meteoalarm upaljen za područje Kvarnera i velebitskog kanala i to zbog jake bure. Za ostale dijelove Hrvatske trenutno nema upozorenja zbog opasnih vremenskih prilika. No, u četvrtak možemo očekivati novo nevrijeme. Naime, u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i riječkoj regiji mogući su izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Foto: DHMZ

I dalje promjenjivo

Idući dani u kopnenim krajevima promjenjivi i nestabilni, povremeno s kišom, pa i izraženijim pljuskovima, osobito u noći na petak i u petak, kada može biti i nevremena. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, no kiša će biti rjeđa, osobito na istoku. Najsvježije jutro, često i maglovito bit će u četvrtak.

“Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim će stizati sve više kišonosnih oblaka, ponajprije nad sjeverni Jadran gdje je velika vjerojatnost za neverine. U subotu smirivanje. Temperatura zraka bez veće promjene”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, iz DHMZ-a.




Dramatično u Karlovcu, grom zapalio krov kuće, vatrogasac ranjen gelerom: ‘Došlo je do više eksplozija’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.