Foto: Dnevnik Nove TV Screenshot

Kamera snimila Kolindu dok naređuje suprugu: ‘Nemoj prebrzo, Jakove’

Autor: B. D.

U 19 sati objavljene su prve izlazne ankete za izbore za Europski parlament. Najviše glasova prikupio je HDZ (33,74 posto) što bi mu donijelo šest mandata, a slijede SDP i partneri s 27,81 posto ili četiri mandata.

Prema rezultatima tih anketa jedan mandat osvajaju Domovinski pokret (8,67 posto) i Možemo! (5,84 posto). Izbore je označila izrazito niska izlaznost koja je u 16:30 iznosila 15,05 posto.

Na biračka mjesta izašli su i brojni kandidati, ali i političari koji nemaju izravne veze s Europskim izborima. Na izbore je izašla i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, i to u društvu svog supruga Jakova.

Foto: Josip Moler / CROPIX

‘Bruxelles se doživljava kao strano tijelo’

Bivša predsjednica trenutno ima problema s koljenom, pa je suprugu uputila molbu. “Nemoj prebrzo, Jakove!”, upozorila je Grabar Kitarović koju problemi s koljenom nisu spriječili da izađe na izbore.

Zbog izlaznih anketa neki slave, a neki tuguju: Pogledajte što radi Plenković, Most doživio debakl

“Bruxelles se još uvijek doživljava kao neko strano tijelo, međutim, Bruxelles, to smo mi. Činimo dio Bruxellesa i europskih institucija i moramo u njima sudjelovati, dati svoj glas, štititi i europske i svoje, nacionalne interese”, rekla je Grabar Kitarović za Dnevnik Nove TV.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.