Foto: Robert Fajt / CROPIX

Josip Jurčević više neće biti član Domovinskog pokreta: Jedna stvar mu je smetala

Autor: I.G.

Nakon što je odbio dati svoj potpis Andreju Plenkoviću za mandatara povjesničar Josip Jurčević će biti izbačen iz Domovinskog pokreta, doznajemo iz izvora bliskih Domovinskom pokretu. Jurčević se navodno usprotivio koalicijskom sporazumu s HDZ-om, navodno nije bio zadovoljan što DP nije dobio Ministarstvo kulture. Zahtjev o izbacivanju iz stranke Predsjedništvo bi trebalo predložiti Časnom sudu stranke koji će zatim donijeti konačnu odluku.

Izvor iz vrha Domovinskog pokreta naglasio je da su jasno razgovarali o opcijama s Jurčevićem. Podsjetimo, Glavni tajnik stranke, Josip Dabro, ranije je izjavio da Jurčević neće snositi posljedice te da je demokratsko da postupi kako želi. Međutim, promjena stajališta očito se dogodila, što potvrđuje Jurčevićev izgon iz stranke.

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Nova Vlada

Podsjetimo, HDZ i Domovinski pokret jučer su postigli dogovor oko formiranja saborske većine. Dogovorili su se i oko strukture buduće vlade, no imena ministara se još ne znaju.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je komentirao dogovor s DP-om te potvrdio da će njegovim novim partnerima pripasti tri resora. Uz to, osniva se novo ministarstvo. DP će dobiti resore demografije, poljoprivede, a resor gospodarstva će se podijeliti na pola. Domovinski pokret u koaliciju donosi 12 potpisa, a formiranje Sabora očekuju u roku od 10 dana.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.