Foto: Guliver/Cropix

Hrvatski ministar elegantno spustio Ani Brnabić nakon provokacije: Podsjetio što je radila na Krku

Autor: N.K

Srpska premijerka Ana Brnabić u ponedjeljak je oštro reagirala prema Hrvatskoj. Povod je žestoka reakcija hrvatske diplomacije na crnogorsku rezoluciju o Jasenovcu. Zanimljivo joj je odgovorio hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, koji je na svom Facebook profilu objavu sarkastičnu poruku.

“Ono kad stalno moraš dokazivati da si ono što nisi, a u sebi žudiš da se provozaš gliserom oko Krka,” napisao je Butković uz članak o Brnabićinom napadu na Hrvatsku.

Butković je aludirao na incident iz 2010. godine kada je Ana Brnabić uhvaćena u nedozvoljenom glisiranju u blizini Krka. Snimku incidenta objavio je portal Morski.hr.

Hrvatski korijeni Ane Brnabić

Brnabić, koja ima hrvatske korijene, komentirala je hrvatske reakcije na crnogorsku rezoluciju o Jasenovcu rekavši kako su reakcije hrvatskih dužnosnika beskrajno tužne i zanimljive. “Odjednom je to neprijateljski akt prema Hrvatskoj, a nisu tako mislili kada su bili sponzori srebreničke rezolucije,” izjavila je Brnabić.

Brnabić u nevjerici zbog reakcije Hrvatske: ‘Beskrajno je tužno da tako prijete’




Dodala je kako je nevjerojatno da Hrvatska prijeti Crnoj Gori na njihovom europskom putu, te je izrazila sumnju u hrvatske europske vrijednosti. “Činjenica da u blizini Jasenovca postoji tabla na kojoj piše ‘Za dom spremni’ govori više od svega,” istaknula je Brnabić.

Podsjetimo, Brnabićini preci su živjeli u Staroj Baški na Krku još od 1673. godine. Nova kuća Brnabića, sagrađena 1980. godine, danas je u njezinom vlasništvu, ali je koriste i drugi članovi obitelji, posebno njezin stariji brat Igor koji živi u Beogradu.




 

 

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.