Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Zagrepčanka ukazala na veliki problem u tramvajima: ‘Mužu došlo toliko loše da je skoro povraćao’

Autor: F.F

Na zagrebačkom Redditu često se raspravlja o razno raznim temama koje se tiču glavnog grada Republike Hrvatske. Mnogi pričaju o aktualnostima, bilo da je riječ o politici ili kakvim vijestima, često se traže razni savjeti prilikom kupovine, ljetovanja, odlazaka u centar i slično. Nerijetko se jave i stranci turisti koji traže savjete i prijedloge.

Ovoga puta javila se jedna Zagrepčanka koja je ukazala na veliki problem prilikom prijevoza u tramvajima. Stigle su vrućine i visoke temperature te je iznimno teško izdržati u tramvaju bez klime, pogotovo kada je pun ljudi.

Upravo to je bio problem na koji je ukazala korisnica Reddita, čime je izazvala raspravu i potaknula mnoge da ostave svoje komentare, mišljenja i iskustva.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Mnogi imaju slična iskustva

“Je li ZET ne dozvoljava svojim vozačima da pale klimu ako tramvaj nije bar napola pun? Danas je mužu došlo do povraćanja koliko je bilo vruće i zagušljivo unutra (ima ispod 30 godina i zdrav je) pa ozbiljno me zanima, je l’ im je cilj smanjit trošak tako da se ljudi kuhaju, ili u čemu je stvar?”, napisala je Zagrepčanka.

Ubrzo su se javili mnogi sugrađani sa sličnim iskustvima.

“Nekidan sam bila u tramvaju, užasno je vruće bilo, bez klime. Neki čovjek je otišao do vozača, pitao zašto ne radi klima, ljudima nije dobro, pa ju je vozač upalio. Za 10 minuta je taj čovjek izašao, a baš se onda i klima ugasila”, “Ista stvar s busevima, većina kojom se vozim ima onaj mali prozorčić otvoren kao da to ista pomaže, pa ispada da ti je tih 20-30 minuta kao da si u paklu. Izašla sam iz busa na vanjski zrak gdje je bilo 32 i osjećala se hladnije nego u busu, a također imam ispod 25 i apsolutna slabina mi dođe i mučnina da razmišljam kako ću izaći van i uzet taxi”, pisali su Zagrepčani.

Zbog njih je 100 tisuća Hrvata izašlo na ulice, a tužno su skončali: ‘Tuđman je bio ljut, vikao je’




Neki su pokušali pojasniti situaciju

Neki su pak pokušali objasniti zašto je to tako i da možda nije do toga da vozači ne žele upaliti klimu.

“Stvar je u tome što većina tramvaja otvara sva vrata i onda ulazi vrući zrak. Drugi bitan faktor je što su stanice neke jako zbijene pa na parsto metara imaš stanicu. To dvoje u kombinaciji dovodi do vrućine u tramvaju”, napisao je jedan korisnik Reddita.




“Mislim da vise od pola tramvaja ni nema klimu”, smatra jedna Zagrepčanka, a sličnog su mišljenja mnogi drugi stanovnici Zagreba:

Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

Javio se i Osječanin

“Ne rade im klima sustavi, najčešće ako radi radi na prvim vratima kod vozača tak da ti je tamo najveća šansa ne oznojit se k’o svinja”, “Kad bi održavali klime možda bi i radile”, dok su se drugi pak – šalili:

“Dobro je dok ne grije haha”, “Na taj način privlače građane da počnu koristit javni prijevoz umjesto auta. Jer se ne paljenjem klime štedi struja pa tako još manje zagađujemo okoliš”.

Javio se i jedan korisnik Reddita iz Osijeka, koji tvrdi kako je u slavonskom gradu situacija – još gora.

“Niste se vozili našim osječkim tramvajima! Nikada u povijesti nije postojala klima u prostoru za putnike. Samo grijanje, ali po principu kalorifera.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.